Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μες στο Μουσείο… Μυτιλήνης

Στην αίθουσα εκθεμάτων του «Λουκούλλειου Γεύματος», στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης. Oι μικροί επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν...


Στην αίθουσα εκθεμάτων του «Λουκούλλειου Γεύματος»,
στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης.
Oι μικροί επισκέπτες του Μουσείου
θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζει σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου η Λέσβος. Με απόφαση της 14ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η είσοδος σε όλους τους μουσειακούς χώρους και τα μνημεία αρμοδιότητάς της θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ ειδικά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από αρχαιολόγους της υπηρεσίας για τα εκθέματα που προέρχονται από ανασκαφές του νησιού, αλλά και οι «μικροί» επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Λουκούλλειο Γεύμα».


Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1977, οπότε και ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, τη 18η Μαΐου. Στόχος και μήνυμα του θεσμού είναι το να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ των λαών.



Αλλιώτικο δώρο…


Συμμετέχοντας λοιπόν και φέτος στο διεθνή αυτό θεσμό, η Κ΄ ΕΠΚΑ αποφάσισε να κάνει το δικό της «δώρο» σε όσους επισκεφτούν αύριο το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης.


Έτσι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όσα εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές που έχουν γίνει πάνω στο νησί, από αρχαιολόγους της υπηρεσίας που έχουν πάρει οι ίδιοι μέρος στις ανασκαφές.


Παράλληλα, οι μικροί φίλοι της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας θα μπορούν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Λουκούλλειο Γεύμα», που είχε υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Μάρτιο, με μαθητές δημοτικών σχολείων της Λέσβου. Μέσα από αυτό και με διηγήσεις, παιχνίδια και μαγειρέματα, θα ταξιδέψουν στο παρελθόν έχοντας ως βασικό υλικό τους την έκθεση από μαγειρικά και επιτραπέζια σκεύη που χρονολογούνται από τον 1ο π.Χ. μέχρι και τον 1ο μ.Χ. αιώνα και είχαν έρθει στο φως με τα έργα που έγιναν στο πλαίσιο του έργου βιολογικού καθαρισμού, στην ιχθυοδεξαμενή που υπήρχε στις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και Μυρογιάννη.


Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη και σε όλους τους μουσειακούς και αρχαιολογικούς χώρους που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Κ΄ ΕΠΚΑ.






Πηγή: emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια