Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δεντροφύτευση για την ανάδειξη του "Δημόσιου Σήματος"

Δεντροφύτευση, στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Λεωνιδίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και του δημάρχ...


Δεντροφύτευση, στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Λεωνιδίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και του δημάρχου Αθηναίων.



Το "Δημόσιο Σήμα" είναι ένα άκρως ιστορικό σημείο της Αθήνας, ένας χώρος ταφής των αρχαίων μας προγόνων.


Το σημείο έχει παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της γειτονιάς, όπου έχει δημιουργηθεί προσωρινά πάρκο, μέχρι να ξεκινήσουν οι αρχαιολογικές εργασίες.


Στη συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Λεωνιδίου κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους συμμετείχαν σε δενδροφύτευση της περιοχής μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, το δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη, αλλά και αρχαιολόγους οι οποίοι συμμετέχουν στις ανασκαφές.


Για το "Δημόσιο Σήμα" μίλησε η υπουργός Πολιτισμού:



Η Χάρις Στούπα αρχαιολόγος εξηγεί τι ακριβώς είναι το "Δημόσιο Σήμα" και πόσο μεγάλης σημασίας σημείο αποτελεί για όλη την πρωτεύουσα.



Ο Γιώργος Καμίνης για τη συμμετοχή του δήμου Αθηναίων στο όλο εγχείρημα.



Η διαμόρφωση του χώρου στο Δημόσιο Σήμα οφείλεται στην ευαισθητοποίηση και υποστήριξη επαγγελματιών, κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή. Σημαντική ήταν η προσφορά των καταστημάτων Polly Magoo και Κεραμείο, του γραφείο μελετών αρχιτεκτονικής & αρχιτεκτονικής τοπίου doxiadis+ και  της ART + LAND.


Η όλη προσπάθεια έγινε με την ουσιαστική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.




Πηγή: News247


Δεν υπάρχουν σχόλια