Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ελληνική αρχαιολογική αποστολή στη Μεσοποταμία

Ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν τη συνεισφορά μας για την κάλυψη τ...


Ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν τη συνεισφορά μας για την κάλυψη του ταξιδιωτικού τους κόστους στο Ιράκ.


Οι φοιτητές ευελπιστούν πως θα συγκεντρώσουν το ποσό των 6.000 ευρώ που χρειάζεται, ώστε να καταφέρουν να πάνε στη Μεσοποταμία και να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες ανασκαφές.


Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξασφάλισε την άδεια της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Ιράκ για την πραγματοποίηση ανασκαφικής έρευνας σε δύο ιδιαίτερα σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις στην Επαρχία του Έρμπιλ στο Ιράκ. Συγκεκριμένα πρόκειται για: 


- την θέση Tell Nader, που χρονολογείται από την 6η μέχρι και την πρώιμη 1η χιλιετία π.Χ. και βρίσκεται εντός της πόλης του Έρμπιλ.


- την θέση Tell Baqrta, που χρονολογείται από την ύστερη χαλκολιθική μέχρι και την ισλαμική περίοδο και βρίσκεται 28 χιλιόμετρα νότια του Έρμπιλ, κοντά στο χωριό Minara.


Επίσης ο Κυβερνήτης του Έρμπιλ, κ. Nawzad Hadi Mawlood προσκάλεσε μία Ομάδα Ιστορικών του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πραγματοποίηση έρευνας με στόχο τον εντοπισμό του πεδίου της μάχης των Γαυγαμήλων.



«Παρακαλούμε να μας κάνετε δωρεά και να μας στείλετε εκεί» είναι η έκκληση τους προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Περισσότερα για την αποστολή και το έργο της Ελληνικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην Μεσοποταμία, θα βρείτε στον ιστότοπο της. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, έστω και ένα μικρό ποσό, μπορούν να το κάνουν εδώ.




Πηγή: LIFO, Ελληνική Αρχαιολογική Αποστολή Μεσοποταμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια