Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθών συγγενών του δωρητή Ευγένιου Παναγόπουλου

Τη Δευτέρα 18-6-2012 επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα στο Βρανά 30 συγγενείς του μεγάλου δωρητή και ευεργέτη του αρχαιολ...




Τη Δευτέρα 18-6-2012 επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα στο Βρανά 30 συγγενείς του μεγάλου δωρητή και ευεργέτη του αρχαιολογικού Μαραθώνα Ευγένιου Παναγόπουλου.



Ήταν μια συνάντηση συγγενών του που ήλθαν από διάφορες χώρες του κόσμου και ξεκίνησαν την εβδομάδα τους στην Ελλάδα με την επίσκεψή τους στον ιστορικό μας τόπο.
Χάρη στη γεναιοδωρία του Ευγένιου Παναγόπουλου, χρηματοδοτήθηκαν οι έρευνες, αποζημιωθήκαν οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις και οικοδομήθηκε το αρχαιολογικό μουσείο του Μαραθώνα που εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο του 1975.


Ο Σύλλογος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου του Μαραθώνα τους υποδέχτηκε με ένα λιτό πρόγευμα στον προθάλαμο του μουσείου και τους προσέφερε ένα αναμνηστικό CD, δικής του δημιουργίας, σχετικού με τα αρχαιολογικά αξιοθέατα της περιοχής του Μαραθώνα.


Ακολούθως οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη του μουσείου, αρχαιολόγο κ. Σίσκου Λαμπρινή  στο μουσείο, στο μεσοελλαδικό νεκροταφείο στο Βρανά και στον Τύμβο των Αθηναίων. Την ξενάγηση στο πρωτοελλαδικό νεκροταφείο στο Τσέπι έκανε η ομότιμη καθηγήτρια αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μαρία Παντελίδου – Γκόφα, που πραγματοποιεί την ανασκαφή και μελέτη του συγκεκριμένου πρωτοελλαδικού νεκροταφείου, από το 1976 και τη συνεχίζει μέχρι σήμερα.


Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου του Μαραθώνα με την μικρή τους προσφορά προς τους συγγενείς του Ευγένιου Παναγόπουλου θελήσανε να εκφράσουνε την ευγνωμοσύνη τους προς το μεγάλο δωρητή και να τιμήσούνε τη μνήμη του για την σημαντική προσφορά του στην έρευνα, διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Πηγή: Ανατολική Αττική News 

Δεν υπάρχουν σχόλια