Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανασκαφές με ακτίνες-Χ στην Τουρκία

Ξεκίνησαν οι εργασίες με την χρήση του γεω-ραντάρ γύρω από το ρωμαϊκό λουτρό Η νέα ανασκαφική περίοδος που θα ξεκινήσει αυτό τον μήνα ...


Ξεκίνησαν οι εργασίες με την χρήση του γεω-ραντάρ
γύρω από το ρωμαϊκό λουτρό

Η νέα ανασκαφική περίοδος που θα ξεκινήσει αυτό τον μήνα στην ΒΔ περιφέρεια του Hasankeyf της Τουρκίας, θα κάνει χρήση της τεχνολογίας ακτίνων Χ.


Επιστήμονες και αρχαιολόγοι από διάφορα πανεπιστήμια, μία ομάδα 26 μελών,  ξεκίνησαν την εφαρμογή της τεχνολογίας σαρώνοντας την περιοχή με ένα σύστημα γεω-ραντάρ, που κάνει χρήση παλμικών ακτινών ραντάρ προκειμένου να απεικονίσει την κατάσταση κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, σύμφωνα με τον καθηγητή Abdüsselam Uluçam.

«Οι εργασίες του γεω-ραντάρ θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα δουλέψουμε επίσης με στόχο την ανακάλυψη ψηφιδωτών από την Ρωμαϊκή περίοδο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.


Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου με χρηματοδότηση 2,5 εκ. τουρκικών λιρών από το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ανατολίας.


«Μια επιστημονική ομάδα ξεκίνησε τις εργασίες της στον Τάφο του Zeynel Bey   καθώς και γύρω από ένα αρχαίο λουτρό της Ρωμαϊκής περιόδου. Πανεπιστημιακοί φοιτητές θα συμμετάσχουν επίσης στις ανασκαφές με το τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου» δήλωσε ο Uluçam.




Πηγή: Hurriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια