Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αποκαλύφθηκε τμήμα του αποχετευτικού συστήματος της αρχαίας Περσέπολης

Η αρχαία Περσέπολη Ομάδα Ιρανών αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα κανάλι 20 μέτρων του αποχετευτικού συστήματος της Περσέπολης στο νότιο Ιράν.

Η αρχαία Περσέπολη


Ομάδα Ιρανών αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα κανάλι 20 μέτρων του αποχετευτικού συστήματος της Περσέπολης στο νότιο Ιράν.


Η ομάδα με επικεφαλή τον Ali Asadi διενεργεί ανασκαφές για την αποκάλυψη του αποχετευτικού συστήματος της αρχαίας πόλης, με στόχο την βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος της πόλης κατά την περίοδο των Αχεμαινιδών.


Το αποχετευτικό σύστημα βρίσκεται στα ΝΔ της αρχαίας πόλης κοντά στην σημερινή πόλη Shiraz.


«Η ομάδα ανάσκαψε περίπου 5 μέτρα μέχρι να αποκαλυφθεί το κανάλι» δήλωσε ο Asadi. «Επίσης, βρέθηκε και αξιόλογος αριθμός πέτρινων ανάγλυφων θραυσμάτων κατά την διάρκεια των ανασκαφών» προσθέτει.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποχετευτικό σύστημα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό διακλαδώσεων και επεκτείνεται προς νότο ενώ στην συνέχεια πραγματοποιεί στροφή προς τα ανατολικά.


Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου ενώ θα ακολουθήσει η μελέτη του συγκεκριμένου καναλιού.


Η αρχαία Περσέπολης χτίσθηκε από τον Δαρείο Ι στα τέλη του 6ου αι. π.Χ. Τα υπολείμματα της αρχαίας πόλης εκτείνονται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων ΒΑ της σημερινής πόλης Shiraz. Ο Δαρείος μετέφερε την πρωτεύουσα της δυναστείας των Αχεμαινιδών στην Περσέπολη από τις Πασαργάδες, όπου βασίλευσε ο Κύρος, ο ιδρυτής της Περσικής Αυτοκρατορίας.




Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια