Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανοιχτό και τις Δευτέρες το Μουσείο Αρχ. Ολυμπίας

Τεράστια εξυπηρέτηση στους χιλιάδες επισκέπτες από απομακρυσμένα  σημεία του κόσμου , καθώς και στην τοπική κοινωνία (επαγγελματίες κλπ.) θ...


Τεράστια εξυπηρέτηση στους χιλιάδες επισκέπτες από απομακρυσμένα  σημεία του κόσμου , καθώς και στην τοπική κοινωνία (επαγγελματίες κλπ.) θα προσφέρει η λειτουργία του Μουσείου Αρχ. Ολυμπίας και τις Δευτέρες, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη από τον Ηλείο υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα.



Μέχρι τώρα το Μουσείο  της Αρχ. Ολυμπίας παρέμενε κλειστό κάθε Δευτέρα , προκειμένου να γίνονται εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού των χώρων του , γεγονός που είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις σε όσους ήθελαν να επισκεφτούν τα ονομαστά μνημεία του  από τα πέρατα της γης ( Αμερική, Κίνα κ.α.), οι οποίοι τελικά έφευγαν άπρακτοι και συχνά απογοητευμένοι.




Με την παρέμβαση του Ηλείου υπουργού Πολιτισμού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως στον τομέα της καθαριότητας , προκειμένου οι εγκαταστάσεις του Μουσείου  να είναι διαθέσιμες στο κοινό και κατά τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.




Σύμφωνα  με το νέο πρόγραμμα που κατάρτισε η Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων μετά και την παραπάνω απόφαση , η λειτουργία του Μουσείου Αρχ. Ολυμπίας κάθε Δευτέρα θα είναι από τις 9 π.μ. έως τις 16:00, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν χωρίς εμπόδια τα αρχαία μνημεία , τα οποία  αποτελούν πόλο έλξης για ολόκληρη την ανθρωπότητα.




«Η λειτουργία του Μουσείου κάθε Δευτέρα θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία και συχνά την αγανάκτηση των χιλιάδων επισκεπτών,  που ερχόντουσαν κατά κύριο λόγο προκειμένου να απολαύσουν από κοντά τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς , αλλά τελικά αποχωρούσαν άπρακτοι και απογοητευμένοι, με αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και την κοινωνία γενικότερα » ανέφερε με δηλώσεις του ο κ. Τζαβάρας.




Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια