Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λουτρό ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε στην Ελαιούσα Σεβαστή

Το 1800 ετών ρωμαϊκό λουτρό είναι το πιο εντυπωσιακό εύρημα της φετινής ανασκαφικής περιόδου. Αρχαίο λουτρό της ρωμαϊκής περιόδου βρέθ...

Το 1800 ετών ρωμαϊκό λουτρό
είναι το πιο εντυπωσιακό εύρημα
της φετινής ανασκαφικής περιόδου.

Αρχαίο λουτρό της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκε στις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην ελληνιστική πόλη της Ελαιούσας Σεβαστής στη νότια επαρχία της Μερσίνας, στην  πόλη Erdemli της σημερινής Τουρκίας.

Η 18η ανασκαφή συνεχίζεται στην αρχαία πόλη υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Eugenia Eugini Schneider, επικεφαλής του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Sapienza της Ρώμης. Η Schneider δήλωσε ότι τα ερείπια του ρωμαϊκού λουτρού ήταν πολύ μεγάλα και ανοικτά για το κοινό. Ανασκαφικές ομάδες εργάζονται αυτή τη στιγμή σε πέντε διαφορετικά σημεία της περιοχής σύμφωνα με την καθηγήτρια Emanuella Borgia, αναπληρώτρια επικεφαλή των ανασκαφών.

«Το 1800 ετών ρωμαϊκό λουτρό είναι το πιο εντυπωσιακό εύρημα της φετινής περιόδου. Το λουτρό έχει τρία δωμάτια και έκταση περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα. Οι εργασίες μας φέτος έχουν επικεντρωθεί στο μεγάλο λουτρό, στη Βυζαντινή εκκλησία, στα μικρά λουτρά, στο Παλιό Φανάρι, στο Βυζαντινό Παλάτι και στην περιοχή του οικισμού. Δουλεύουμε με μια ομάδα 25 αρχαιολόγων και 30 εργαζομένων», δήλωσε η Borgia.

Σύμφωνα με την ίδια το θέατρο της περιοχής και η αγορά θα φωτιστούν με την ολοκλήρωση του έργου και το βυζαντινό παλάτι θα είναι επισκέψιμο για το κοινό. Οι ανασκαφές θα τελειώσουν στις 19 Οκτωβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια