Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης στην Βουλγαρία;

Το κάστρο Ovech κοντά στην πόλη Provadiya. Βούλγαρος αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι η παλαιότερη ιστορική πόλη της Ευρώπης βρίσκεται κοντ...

Το κάστρο Ovech κοντά στην πόλη Provadiya.

Βούλγαρος αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι η παλαιότερη ιστορική πόλη της Ευρώπης βρίσκεται κοντά στις αλυκές της πόλης Provadiya στην περιοχή Varna, στα βορειοανατολικά της Βουλγαρίας.


Η ανακάλυψη έγινε από τον καθηγητή Vasil Nikolov, από το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και Μουσείο στην Σόφια.

Για πολλά χρόνια, ο Nikolov μελέτησε το Θρακικό ύψωμα στην αυλή του εργοστασίου άλατος στην Provadiya. Ο επιστήμονας αναφέρει ότι η παραγωγή αλατιού ήταν αυτή που προκάλεσε την ίδρυση της πόλης πριν από περισσότερα από 6500 χρόνια.

Πριν από αυτή την ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι απέδειξαν ότι αυτή ήταν η θέση του πρώτου εργοστασίου άλατος στην Ευρώπη.

Οι προϊστορικοί άνθρωποι διαμόρφωναν το αλάτι στην μορφή μπαρών και το αποθήκευαν σε κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πέτρινους τοίχους που χτίστηκαν πριν από το 4700 π.Χ.. Οι προμαχώνες προστάτευαν από τις επιδρομές το παραγόμενο αλάτι, το οποίο είχε πολύ μεγάλη αξία, σε σύγκριση ακόμη και με τις σημερινές τιμές του πετρελαίου.

Οι ανακαλύψεις του καθηγητή Nikolov έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από επιστήμονες από την Ιαπωνία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, οι οποίοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την έρευνα στις αλυκές της Provadiya.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια