Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πάτρα: Είχε αρχαία αντικείμενα στην αυλή του στην Οβρυά ( ΦΩΤΟ)

Ο 58χρονος συνελήφθη, προχθές το απόγευμα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτή...





Ο 58χρονος συνελήφθη, προχθές το απόγευμα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.



Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έρευνα που ενήργησαν στον προαύλιο χώρο της οικίας του με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 37 αντικείμενα αποτελούμενα από αρχιτεκτονικά μέλη αμφορέων, επιτύμβιων στηλών, αγαλματιδίων και διάφορα άλλα τμήματα γλυπτών, τα οποία ήταν φτιαγμένα από μάρμαρο, μόλυβδο, πέτρα και πηλό.

Τα αντικείμενα που ανευρέθηκαν, εξετάσθηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και σύμφωνα με αρχική εκτίμηση κατατάσσονται χρονολογικά κατά τα ύστερα Ρωμαϊκά χρόνια, ενώ για την ακριβή ιστορική – πολιτιστική τους αξία θα συσταθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο επιτροπή.

Τα κατασχεμένα αρχαία αντικείμενα αποδόθηκαν στην ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, αφέθηκε ο 58χρονος Βορειοηπειρώτης ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην περιοχή της Οβρυάς, έχοντας στην κατοχή του δεκάδες αρχαία κειμήλια και αντικείμενα τα οποία τοποθετούνται χρονικά κατά τα ύστερα Ρωμαϊκά χρόνια.




Πηγή: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια