Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοκάπηλοι οδηγούν σε νέο αρχαιολογικό εύρημα

Οι έρευνες για τις δραστηριότητες τεσσάρων αρχαιοκαπήλων στους λόφους Alban κοντά στη Ρώμη οδήγησαν στην ανακάλυψη μιας άγνωστης μέχρι ...



Οι έρευνες για τις δραστηριότητες τεσσάρων αρχαιοκαπήλων στους λόφους Alban κοντά στη Ρώμη οδήγησαν στην ανακάλυψη μιας άγνωστης μέχρι σήμερα τοποθεσίας που περιέχει αρχαία ρωμαϊκά αναθήματα.



Τα αναθήματα χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι τον 2ο π.Χ. αιώνα και περιλαμβάνουν από αγάλματα σε ανθρώπινο μέγεθος έως και απεικονίσεις τμημάτων ανθρώπινης ανατομίας σε τερακότα που προσφέρθηκαν στην θεά Ήρα (αρχαία ρωμαϊκή θεά Juno).
Η αστυνομία συνέλαβε τους αρχαιοκάπηλους εν δράση, καθώς έκλεβαν τα αρχαία λατρευτικά αντικείμενα από μια φυσική κοιλότητα σε ένα τοίχο από ηφαιστειακή τέφρα κοντά στα σημεία Lanuvio και Genzano, που δεν υπήρχαν καθόλου σε αρχαιολογικούς χάρτες της περιοχής.

Η κοιλότητα φαίνεται να συνδέεται με κοντινό ιερό αφιερωμένο στη θεά Ήρα του Σωτήρα (Juno the Saviour) μέσω ενός δικτύου σπηλαίων και τούνελ.

Η ανακάλυψη θεωρείται σημαντική, δεδομένου ότι μαρτυρεί την ύπαρξη ενός αρχαίου εργαστηρίου παραγωγής διάσημων αντικειμένων από τερακότα στην περιοχή.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα κλεμμένα αναθήματα προορίζονταν για την διεθνή αγορά συλλεκτών. Η αστυνομία ανακάλυψε και άλλα αρχαία αντικείμενα όπως επιτύμβια έργα που χρονολογούνται ως επί το πλείστον από την ετρουσκική εποχή κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια