Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έπιασαν το μισό χωριό για αρχαιοκαπηλία και λαθραία

Μία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των ειδικών φρουρών στην περιοχή της Μεσαράς Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 8 κάτοικοι τ...


Μία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των ειδικών φρουρών στην περιοχή της Μεσαράς Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 8 κάτοικοι των Αγίων Δέκα έχοντας στην κατοχή τους από αρχαία νομίσματα μέχρι κροτίδες και ποσότητες χασίς αλλά ακόμα και λαθραία τσιγάρα (χωρίς ταινία γνησιότητας).


Η επιχείρηση των διωκτικών αρχών έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το ΤΑΕ Μεσαράς σε συνεργασία με το ΤΑΕ Ρεθύμνου που έσπευσε στην περιοχή αξιοποιώντας πληροφορίες που υπήρχαν στην υπηρεσία.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν ένας πατέρας με το γιό του που είχαν στην κατοχή τους 15 αρχαία νομίσματα, δύο άλλοι είχαν στην κατοχοί τους ένα πιστόλι κρότου και 7 κροτίδες, αρκετά πλήρη φυσίγγια καθώς και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Ο πέμπτος της παρέας είχε στην κατοχή του ένα μικρό αρχαίο κιονόκρανο, καθώς και 6,9 γραμμάρια χασίς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμα στα χέρια ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμα αντικείμενο ελληνιστικής περιόδου καθώς και μία πήλινη βάση φιάλης υστεροβυζαντινής περιόδου (15ου αιώνα).

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έναν από τους 8 συλληφθέντες 3 νομίσματα υστεροβυζαντινής και ενετικής περιόδου καθώς και μία μεταλλική ράβδος, μία ξιφολόγχη, μία νόμιμη καραμπίνα, 50 περίπου φυσίγγια καθώς και ένα παλιό πολεμικό όπλο, 17 πακέτα λαθραία τσιγάρα χωρίς την ταινία γνησιότητας και 41,60 γραμμάρια χασίς. Μάλιστα για αυτή την ποσότητα των τσιγάρων, εξετάζεται τώρα πως κατέληξε στα χέρια του συγκεκριμένου συλληφθέντα και αν αυτός σχετίζεται με την μεγάλη ποσότητα των τσιγάρων που είχε εντοπιστεί πριν μερικές μέρες στα Αστερούσια.

Τέλος ο 8ος δράστης είχε στην κατοχή του ένα φλόμπερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 8 συλληφθέντες μένουν στο ίδιο χωριό όμως η δράση τους χαρακτηρίζεται από τις αρχές ξεχωριστή και όχι ομαδική. Ο μεγαλύτερος είναι γεννημένος το 1947 και ο μικρότερος το 1990. Η συντονισμένη ωστόσο επέμβαση των αρχών φαίνεται ότι έγινε στο εν .λόγο χωριό μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που έλεγαν ότι η παράνομη δραστηριότητα ορισμένων είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.


Πηγή: Prisma News

Δεν υπάρχουν σχόλια