Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κλείνει ο δρόμος για την επιστροφή των «Μαγεμένων»

Οι «Μαγεμένες» στο Μουσείο Λούβρου Ματαιώνεται ή σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο αναβάλλεται η έλευση των «Μαγεμένων» στη Θεσσαλο...

Οι «Μαγεμένες» στο Μουσείο Λούβρου


Ματαιώνεται ή σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο αναβάλλεται η έλευση των «Μαγεμένων» στη Θεσσαλονίκη.



Η επιχειρηματίας Ελ. Αμβροσιάδου αθέτησε τη συμφωνία που έκανε με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και τα αντίγραφα και εκμαγεία των περίφημων αγαλμάτων που κλάπηκαν το 1864 από τη Θεσσαλονίκη και φιλοξενούνται σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου, δεν θα έρθουν το προσεχές διάστημα, όπως ήταν προγραμματισμένο για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. 

«Υπάρχει μια εκκρεμότητα με το Μουσείο του Λούβρου και αναζητούμε τρόπους να λύσουμε το ζήτημα που προέκυψε», δήλωσε ο δήμαρχος, που φέρεται έξαλλος με την επιχειρηματία, η οποία υπέγραψε τη σχετική συμφωνία αλλά τώρα αρνείται να δώσει τις 180.000 € που απαιτούνται για να τοποθετηθούν τα αντίγραφα στην πλατεία Αριστοτέλους, κάτω από την Αρχαία Αγορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ε. Αμβροσιάδου προβάλλει τώρα νέους όρους, ζητώντας να ελέγξει η ίδια τον χώρο της έκθεσης, να περιφραχτεί αυτός ο χώρος, να μπει εισιτήριο και να παραχθούν αντίγραφα που θα πουλούνται στο κοινό.

 «Ή χαρίζεις κάτι ή δεν χαρίζεις» φέρεται να είπε οργισμένος ο κ. Μπουτάρης σε συνεργάτες του, ενώ την ενόχλησή της δεν κρύβει και η διεύθυνση του Μουσείου Λούβρου, που έχει αναθέσει εδώ και καιρό την εκπόνηση του πρότζεκτ σε ειδικούς συνεργάτες. Από την πλευρά του δήμου καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί άλλος χορηγός, να προχωρήσει η ιδέα της έκθεσης, κάτι που ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια