Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιστορίες φωτιάς χιλιάδων χρόνων

Η διαχρονική διάσταση της φωτιάς στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων είναι το επίκεντρο των ανοιχτών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, ...


Η διαχρονική διάσταση της φωτιάς στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων είναι το επίκεντρο των ανοιχτών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, αύριο, στις 13 και τις 14 Οκτωβρίου, στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας.



Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Περιβάλλον και πολιτισμός» που υλοποιείται από την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, απευθύνεται πρόσκληση για μια γιορτή ανοιχτών Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση.

Το κεντρικό θέμα της εκστρατείας για τη διετία 2012 – 2013 είναι «Παντέχνου Πυρός Σέλας - Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς», αφιερωμένο στη θεματική της φωτιάς, ως στοιχείου της φύσης. Οι εκδηλώσεις στόχο έχουν να αναδείξουν τη σημασία και τις ποικίλες διαστάσεις της στη ζωή των ανθρώπων ως του στοιχείου εκείνου που τους χάρισε δύναμη και γνώση, γέννησε τέχνη, τεχνική και τεχνολογία και φώτισε με τη λάμψη του τον πολιτισμό.

Η ΙΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου, στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει εκδηλώσεις στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και στους αρχαιολογικούς χώρους του Σέσκλου και των αρχαίων Φερών (Βελεστίνο), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, σήμερα και αύριο 09:00 – 10:00 και 10:30 – 11:30 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές 9 ως 12 ετών, με τίτλο «Παίζοντας με τη φωτιά».

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου διοργανώνεται ελεύθερη περιήγηση του κοινού στο Μουσείο, κατά τις ώρες λειτουργίας του (08:00 – 20:00), με χρήση ενημερωτικών εντύπων για τα επιλεγμένα, στο πλαίσιο του εορτασμού, εκθέματα. Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με επιτραπέζιο παιχνίδι, που σχεδιάστηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.

Ειδικά την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση του κοινού στην Έκθεση στη Νέα Πτέρυγα του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, στην Ενότητα που είναι αφιερωμένη στα εργαστήρια κεραμικής που έχουν αποκαλυφθεί στις αρχαίες Φερές, με τη συνοδεία της Προϊσταμένης της ΙΓ΄ Ε.Π.Κ.Α. κ. Αργυρούλας Δουλγέρη - Ιντζεσίλογλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρχαιολόγο της ΙΓ ΕΠΚΑ Αιμιλία Καλογιάννη, στα τηλέφωνα 24210 76278 και 24210 25285.

Στον Αρχαιολογικό χώρο Σέσκλου, σήμερα και αύριο, 09:00 – 10:00 και 10:00 – 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού, με τίτλο «Μια σπίθα αρκεί…».

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, διοργανώνεται ελεύθερη περιήγηση κοινού στον αρχαιολογικό χώρο Σέσκλου, κατά τις ώρες λειτουργίας του (08:30 – 15:00), με χρήση ενημερωτικών εντύπων για τα επιλεγμένα, στο πλαίσιο του εορτασμού, μνημεία. Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με επιτραπέζιο παιχνίδι ντόμινο, που σχεδιάστηκε ειδικά για το σκοπό αυτό. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρχαιολόγο Ευαγγελία Σταμέλου, στα τηλέφωνα 24210 76278 και 2421095172.

Στον Αρχαιολογικό χώρο Φερών (Βελεστίνου), αύριο προγραμματίζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού, στο χώρο των κεραμικών κλιβάνων στις αρχαίες Φερές (Βελεστίνο).

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα γίνει περιήγηση του κοινού στο χώρο των κεραμικών κλιβάνων στις αρχαίες Φερές (Βελεστίνο), με τη συνοδεία της Προϊσταμένης της ΙΓ΄ Ε.Π.Κ.Α, Αργυρούλας Δουλγέρη - Ιντζεσίλογλου. Σημείο συνάντησης είναι το «Σπίτι του Ρήγα», στις 11:00.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, θα γίνει θεματική περιήγηση του κοινού στην έκθεση στη Νέα Πτέρυγα του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, στην ενότητα που είναι αφιερωμένη στα εργαστήρια κεραμικής, με τη συνοδεία της Προϊσταμένης της ΙΓ΄ Ε.Π.Κ.Α. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην Αργυρούλα Δουλγέρη - Ιντζεσίλογλου, στα τηλέφωνα 24210 76278 και 24210 76455.



Πηγή: Εφημερίδα "Ταχυδρόμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια