Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τρίκαλα: Ταξίδι στις… εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Την έναρξη των παράλληλων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του “Μύλου των Ξωτικών”, της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στα Τρίκαλα που ξ...


Την έναρξη των παράλληλων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του “Μύλου των Ξωτικών”, της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στα Τρίκαλα που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου, σηματοδοτούν τα εγκαίνια μιας σημαντικής έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο μουσουλμανικό τέμενος του Κουρσούμ Τζαμί. 


Πρόκειται για την έκθεση “Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων”, με εκθέματα από την εξαιρετική συλλογή του Κώστα Κοτσανά, η οποία ανοίγει για το κοινό σήμερα 20 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα. 

Η συλλογή παρουσιάζει εντυπωσιακά εκθέματα που ξεκινούν από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος, τον “κινηματογράφο” του Ήρωνος και το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη, μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, καλύπτοντας την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. 

Φετινός στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής του “Μύλου των Ξωτικών”, του Δήμου Τρικκαίων και της εταιρείας e-trikala, είναι να προσφέρει στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αλλά και σε όλους τους επισκέπτες, ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων. Γι’ αυτό και ενισχύθηκε η διαδραστικότητα των εργαστηρίων με εκπαιδευτικά θέματα, επιτυγχάνοντας τη συνεργασία με το συγκεκριμένο Μουσείο. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2013, από 10 π.μ. έως 2.30 μ.μ. και από τις 5 - 9 μ.μ.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια