Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κνωσό και Φαιστό ψηφίζουν χιλιάδες επισκέπτες

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της Κρήτης έχουν στην ατζέντα των διακοπών τους την Κνωσό και τη Φαιστό. "Ναι", χωρίς πιέσεις, α...

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της Κρήτης
έχουν στην ατζέντα των διακοπών τους
την Κνωσό και τη Φαιστό.

"Ναι", χωρίς πιέσεις, απειλές και ... διαρροές ψηφίζουν για Κνωσό και Φαιστό δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. 


Το μινωικό παλάτι της Κνωσού και το ανάκτορο της Φαιστού, όχι μόνο συνεχίζουν να αποτελούν ελκυστικούς προορισμούς για τους επισκέπτες της Κρήτης, αλλά τα στοιχεία επισκεψιμότητάς τους είναι αντιστρόφως ανάλογα με την τουριστική κάμψη στο νησί. Μάλιστα, στην περίπτωση της Κνωσού, τα νούμερα είναι εντυπωσιακά.

Κνωσός

Μονάχα τον περασμένο Ιούλιο, το παλάτι του βασιλιά Μίνωα επισκέφθηκαν 110.137 άτομα, όταν τον αντίστοιχο μήνα το 2011 ο αριθμός των επισκεπτών δεν ξεπέρασε τους 100 χιλιάδες. Η αύξηση δηλαδή, μέσα σε μία σεζόν, αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, όταν το πρόσημο στην εφετινή τουριστική κίνηση, σε σύγκριση με πέρυσι, ήταν αρνητικό.
Να σημειωθεί ότι συνολικά το 2011 το ανάκτορο της Κνωσού επισκέφθηκαν, σύμφωνα με την έρευνα κίνησης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, 623.338 άτομα, ενώ το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν καταγραφεί 294.854. Παράγοντες του πολιτισμού εκτιμούν ότι ο αριθμός των εφετινών επισκεπτών θα φτάσει μέχρι και τους 650 χιλιάδες, καθώς όταν αθροιστεί και ο Αύγουστος, είναι βέβαιο πως τα νούμερα θα ... εκτοξευτούν και η φετινή χρονιά θα ξεπεράσει, πιθανότατα σε διψήφιο ποσοστό, το 2011.

Φαιστός

Θετικά είναι τα μηνύματα και για το ανάκτορο της Φαιστού. Ο αρχαιολογικός χώρος, αντιστοιχεί σε ακμαία πόλη που, όχι τυχαία, αναπτύχθηκε στην έφορη πεδιάδα της Μεσαράς κατά τους προϊστορικούς χρόνους, δηλαδή από το 6.000 π.Χ. περίπου μέχρι και τον 1ο π.Χ. αιώνα, όπως επιβεβαιώνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Η τουριστική δυναμική της Φαιστού επιβεβαιώνεται, με σταθερά βήματα κάθε χρόνο. Το 2010 τη Φαιστό επισκέφθηκαν 86.180 άτομα, το 2011 88.835 ενώ το τρέχον έτος όλα δείχνουν πως τα νούμερα θα ... κλείσουν προς τα πάνω. Εξάλλου, η εικόνα του Ιουλίου δείχνει αύξηση 1,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.


Πηγή: Prisma News

Δεν υπάρχουν σχόλια