Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Oι Παριζιάνοι έτρωγαν μαμούθ

Έχουν βρεθεί πολλά απολιθώματα μαμούθ τον τελευταίο διάστημα. Αυτό που εντοπίστηκε πριν λίγους μήνες στα περίχωρα του Παρισιού κοντά στις...

Έχουν βρεθεί πολλά απολιθώματα μαμούθ τον τελευταίο διάστημα. Αυτό που εντοπίστηκε πριν λίγους μήνες στα περίχωρα του Παρισιού κοντά στις όχθες του ποταμού Μάρνη παρουσιάζει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 


Η ανασκαφή ολοκληρώθηκε και από αυτή προέκυψε ένας καλοδιατηρημένος σκελετός. Δίπλα στον σκελετό εντοπίστηκαν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι το ζώο έπεσε θύμα Νεάντερταλ κυνηγών πριν από περίπου 20 χιλιάδες έτη. Οι αρχαιολόγοι που το ανακάλυψαν εκτιμούν ότι το μαμούθ εξοντώθηκε για το κρέας του. Υπολογίζουν ότι είχε ύψος τριών μέτρων και μεγάλους χαυλιόδοντες ενώ ήταν περίπου 30 ετών όταν έχασε τη ζωή του.


Οι αρχαιολόγοι φέρνουν στο φως τον σκελετό του μαμούθ
που εξοντώθηκε για τροφή στην περιοχή του Παρισιού.


Οι αρχαιολόγοι δηλώνουν ότι, αν η υπόθεση αυτή επιβεβαιωθεί, το εύρημα αυτό θα είναι η σαφέστερη απόδειξη αλληλεπίδρασης μεταξύ μαμούθ και ανθρώπων των σπηλαίων σε αυτό το μέρος της Ευρώπης.

«Τόσο σαφή στοιχεία δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, τουλάχιστον στη Γαλλία», δηλώνει ο Gregory Bayle, επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής. «Εργαζόμαστε για τη θεωρία ότι άνδρες Νεάντερταλ  βρήκαν τον σκελετό και έκοψαν κομμάτια κρέατος του μαμούθ».



 

  Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Helmut, όπως ονόμασαν το μαλλιαρό μαμούθ, μπορεί να είχε κολλήσει στη λάσπη ή να πνίγηκε.


Πηγή: Θ. Λαϊνάς, Εφημερίδα "Το Βήμα", The Telegraph, The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια