Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φωτογραφίζοντας Μνημεία/Β' κύκλος, Τοπογραφίες Μνήμης και Ιστορίας

Σε συνέχεια του πετυχημένου πρώτου κύκλου (Νοέμβριος 2012) η MONUMENTA διοργανώνει τoν Β' κύκλο του εργαστηρίου "Φωτογραφίζοντα...


Σε συνέχεια του πετυχημένου πρώτου κύκλου (Νοέμβριος 2012) η MONUMENTA διοργανώνει τoν Β' κύκλο του εργαστηρίου "Φωτογραφίζοντας Μνημεία", το διάστημα 28 Φεβρουαρίου-4 Απριλίου 2013, στο Athens House of Photography.


Στο εργαστήριο θα αναλυθούν ειδικά ζητήματα τεχνικής λήψης και επεξεργασίας φωτογραφικής εικόνας με έμφαση στην αρχιτεκτονική φωτογραφία και θέματα θεωρίας και μεθοδολογίας ανάπτυξης φωτογραφικής σειράς / ενότητας.

Μέσα από ομαδική και ατομική υποστήριξη, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν προσωπικά φωτογραφικά project με επίκεντρο τη μελέτη και καταγραφή ιστορικών και σύγχρονων μνημείων (αρχιτεκτονικών κτηρίων και τόπων) και τα ποικίλα ζητήματα που προκύπτουν από την έρευνα των δομών προστασίας, ανάδειξης και σύγχρονης χρήσης τους. Η τελική παρουσίαση των project θα γίνει σε εκδήλωση της MONUMENTA.

Απευθύνεται σε όσες και όσους έχουν παρακολουθήσει τον A' κύκλο του εργαστηρίου, αλλά και σε όσους έχουν καλές γνώσεις χρήσης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και ηλεκτρονικού υπολογιστή και ενεργό ενδιαφέρον για τη φωτογραφική καταγραφή, τη μελέτη της αρχιτεκτονικής ιστορίας, αλλά και της σύγχρονης πρακτικής γύρω από τόπους και σύμβολα μνήμης.

Κάθε Πέμπτη στο Athens House of Photography (Ελευσινίων & Κεραμέων, Μεταξουργείο, Αθήνα)
Κόστος: 170 € / φοιτητικό 120 € / μέλη MONUMENTA 140 €
Εισηγητές: Στέργιος Καράβατος / Jeff Vanderpool

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τηλ.: 2130023342 (Τρ. 11:00-13:00) / 6973 308857 (καθημερινά 10:00-14:00) / info@monumenta.org



Πηγή: Monumenta

Δεν υπάρχουν σχόλια