Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βούλγαροι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν σημαντικά ρωμαϊκά λουτρά

Ομάδα αρχαιολόγων στην Βουλγαρία ανακάλυψε τα καλοδιατηρημένα ερείπια ενός ρωμαϊκού λουτρού στην αρχαία πόλη της Σωζόπολης.


Ομάδα αρχαιολόγων στην Βουλγαρία ανακάλυψε τα καλοδιατηρημένα ερείπια ενός ρωμαϊκού λουτρού στην αρχαία πόλη της Σωζόπολης.

Η είδηση ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, Bozhidar Dimitrov.

«Η ομάδα, με επικεφαλής τον Dimitar Nedev, διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σωζόπολης έκανε την ανακάλυψη, ως μέρος των ανασκαφών που πραγματοποιούνταν στην περιοχή μπροστά από τα τείχη του φρουρίου της Σωζόπολης», δήλωσε ο ιστορικός.

Σύμφωνα με τον Dimitrov, το ρωμαϊκό λουτρό έχει μήκος 18 μέτρα ενώ διαθέτει ένα περίπλοκο σύστημα ύδρευσης, καθώς και πολλές πισίνες σε διάφορα μεγέθη.

«Εκτός από τα ρωμαϊκά λουτρά στην Hissarya και στην Varna, αυτό είναι το καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό λουτρό στα βουλγαρικά εδάφη», προσθέτει ο ίδιος.

Ο Dimitrov εξέφρασε την ικανοποίηση του για μια σειρά ανακαλύψεων που έγιναν στην Σωζόπολη, οι οποίες όπως είπε, θα αποτελέσουν ένα ελκυστικό υπαίθριο έκθεμα μόλις ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες.

Η Σωζόπολη ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 5ο αιώνα π.Χ., στα σημερινά παράλια της νότιας ακτής της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας, ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της χώρας.


Πηγή: Novinite

Δεν υπάρχουν σχόλια