Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δίκτυο λαθρεμπόρων αρχαιοτήτων εξαρθρώθηκε στο Λίβανο

H Γενική Ασφάλεια του Λιβάνου συνέλαβε άτομα που είχαν στην κατοχή τους αρχαιολογικά αντικείμενα της βυζαντινής και ρωμαϊκής περιόδου, τ...


H Γενική Ασφάλεια του Λιβάνου συνέλαβε άτομα που είχαν στην κατοχή τους αρχαιολογικά αντικείμενα της βυζαντινής και ρωμαϊκής περιόδου, τα οποία είχαν κλαπεί από εκκλησίες και νεκροταφεία της Συρίας και μετέφεραν λαθραία στο Λίβανο. Το συγκεκριμένο δίκτυο αρχαιοκαπηλίας έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση σε αρχαιολογικά πορτρέτα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μια υπήκοος Λιβάνου και τρείς Σύριοι υπήκοοι, επισημαίνοντας ότι ο ένας από τους συλληφθέντες Σύριους παρίστανε τον δημοσιογράφο, προκειμένου να περάσει ευκολότερα από τα σύνορα τις αρχαιότητες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Γενικής Ασφάλειας, το Λίβανο θέλει να απαγορεύσει τις συναλλαγές με κλεμμένες αρχαιότητες της Συρίας προκειμένου να διατηρήσει την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά της χώρας.


Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια συγκρούσεων, η Συρία διαλύεται από ένοπλες ομάδες που μάχονται για να προωθήσουν την δημιουργία ενόπλων φέουδων. Καθώς ο πόλεμος επεκτείνεται τόσο σε έκταση όσο και σε βιαιότητα, το μεγαλύτερο θύμα του φαίνεται να είναι η ακεραιότητα του συριακού κράτους, σύμφωνα με έκθεση των New York Times.

Το καθεστώς της Συρίας έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια εδραίωσης της σε μια λωρίδα γης που εκτείνεται από την πρωτεύουσα Δαμασκό, στο νότο, μέχρι το Homs στα κεντρικά και στα δυτικά της χώρας και στην πυκνοκατοικημένη παράκτια περιοχή από την αίρεση του Άσαντ, τους Αλεβίτες, σύμφωνα πάντα με την έκθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια