Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κινέζος σκάλισε τα δικά του ιερογλυφικά σε τοίχο αρχαίου ναού

Αμηχανία στην Κίνα από την συμπεριφορά των τουριστών της στο εξωτερικό. Κινέζος τουρίστας σκάλισε τα... δικά του ιερογλυφικά σε ναό 3....


Αμηχανία στην Κίνα από την συμπεριφορά των τουριστών της στο εξωτερικό. Κινέζος τουρίστας σκάλισε τα... δικά του ιερογλυφικά σε ναό 3.500 ετών στο Luxor της Αιγύπτου.

Θύελλα αντιδράσεων εξαιτίας ενός κακόγουστου χαρακτικού από έναν Κινέζο ο οποίος βεβήλωσε έναν τοίχο ενός αρχαίου αιγυπτιακού ναού.

Ο "καλλιτέχνης" άφησε το στίγμα του γράφοντας "Ο Ding Jinhao ήταν εδώ"  αγνοώντας το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε στο ιστορικό μνημείο.

Ο Ding άφησε το στίγμα του σε τοιχογραφία 3.500 ετών σε ναό στο Luxor. Όπως αποδείχθηκε ο δράστης κατάγεται από την Nanjing και είναι μόλις 15 ετών.

Ένας  ξεναγός ανέφερε: "Δεν έχω δει ποτέ τέτοιου είδους συμπεριφοράς από τους τουρίστες. Μέχρι πρόσφατα, οι Κινέζοι τουρίστες που πηγαίναν στην Αίγυπτο είχαν σχετικά καλή συμπεριφορά".

Οι εικόνες της ντροπής βρήκαν τον δρόμο τους στο διαδίκτυο, όπου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στους κινέζους χρήστες.

"Όποιος κι αν είναι αυτός ο Ντινγκ Τζινχάο", υποστηρίζουν, "αποτελεί παράδειγμα χαμηλής ποιότητας ανθρώπου".

Προσπαθώντας να μαζέψει τα ασημάδευτα οι γονείς του 15χρονου ανέφεραν ότι χάραξε το ιστορικό μνημείο κάποια στιγμή που διέφυγε την προσοχή τους.

Το πρόβλημα με τους Κινέζους τουρίστες είναι αρκετά μεγάλο. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης  Wang Yang πριν λίγες μέρες είχε κάνει αυστηρές συστάσεις.

Προειδοποίησε τους συμπολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους τρόπους τους ώστε να μην εκτίθεται η χώρα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις "απολίτιστες" φωνές και το φτύσιμο σε δημόσιους χώρους.

Παράλληλα  τους κάλεσε  να ακολουθούν τα χρηστά ήθη κι έθιμα κάθε χώρας που επισκέπτονται, να σέβονται την κουλτούρα της και βέβαια να μη γράφουν πάνω στα ιστορικά μνημεία που επισκέπτονται - μια πρακτική πολύ συνηθισμένη στο Σινικό Τείχος.


Πηγή: News247


Δεν υπάρχουν σχόλια