Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης προς το Αμερικανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο

Την ανησυχία της για εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 29 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσε διάλεξη, ο Ντράγκι ...


Την ανησυχία της για εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 29 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσε διάλεξη, ο Ντράγκι Μίτρεφσκι, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιστορίας, Τέχνης και Αρχαιολογίας, του Κρατικού Πανεπιστημίου Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σκόπια, εκφράζει με επιστολή της προς το Αμερικανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (ΑΑΙ) η Παμμακεδονική Ένωση των ΗΠΑ. 

Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και το περιοδικό του Ινστιτούτου “Αρχαιολογία”.

Σχολιάζοντας την αναφορά στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου για τα “αρχαιολογικά πλούτη” στην πατρίδα του κ. Μίτρεφσκι, η Παμμακεδονική Ένωση σημειώνει: 

“Δεν υπήρξε καμία διευκρίνιση κατά τη διάρκεια της διάλεξης ότι αυτά τα ευρήματα είναι ελληνικά και στην ιστοσελίδα σας δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι τα “αρχαιολογικά πλούτη” στην πατρίδα του δρα Μίτρεφσκι ανήκουν σε διάφορες ελληνικές και ρωμαϊκές ιστορικές περιόδους-αιώνες πριν οι Σλάβοι φτάσουν στην περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ”.

Καταλήγοντας τονίζει ότι “μια τέτοια εκπαιδευτική και επιστημονική οντότητα όπως το ΑΑΙ θα πρέπει να εναντιώνεται στην ψευδή ιστορία και να αναδεικνύει τα πραγματικά αρχαιολογικά ευρήματα”.


Πηγή: Εξπρές

Δεν υπάρχουν σχόλια