Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καλοκαιρινές Εξερευνήσεις 2013 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Δημοσιευμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων) σ...


Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Δημοσιευμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων) σας προσκαλεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στα καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά. Θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι εργαστηρίων. 


Ο πρώτος έχει τίτλο Φύση και Φαντασία - «Από χώμα και νερό: γνωριμία με τον πηλό».

Οι μικροί επισκέπτες, θα εξερευνήσουν αρχαία αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό στις αίθουσες του μουσείου. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια και καθοδήγηση του κεραμέα Ανδρέα Χαραλαμπίδη θα γνωρίσουν και θα πειραματιστούν με ποικίλες τεχνικές κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 10 έως και 13 ετών και θα υλοποιηθεί δύο φορές, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 και την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 (ένα εργαστήριο την ημέρα).

Οι ώρες διεξαγωγής είναι από τις 10:00π.μ. έως τις 12:00μ.μ. και η ώρα προσέλευσης είναι 09:45 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΜΘ, στο τηλ. 2310 830538 (εσωτ.119) από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου κατά τις ώρες 10:00π.μ. – 12:30μ.μ.

Ο δεύτερος κύκλος των καλοκαιρινών εργαστηρίων έχει τίτλο «Άνθρωπος και φύση, από το μύθο στο σήμερα». Τα παιδιά σε ρόλο εξερευνητή θα περιδιαβούν τις εκθέσεις του μουσείου, λύνοντας γρίφους και παρατηρώντας αντικείμενα ώστε να ανακαλύψουν και να ξετυλίξουν την ιστορία του Επιμηθέα, του Τιτάνα που μοίρασε τα χαρίσματα σε όλο το ζωικό βασίλειο.

Στη συνέχεια θα αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, στο εργαστήρι χειροτεχνίας!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 9 ετών και θα υλοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) για το χρονικό διάστημα από Τρίτη 23 Ιουλίου έως και Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013.

Οι ώρες διεξαγωγής καθώς και οι μέρες και ώρες κατά τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΜΘ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο αριθμός θέσεων και στους δύο κύκλους των εργαστηρίων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.


Πηγή: ΑΜΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια