Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φως και πάλι στο Κάστρο της Μεθώνης

Το Κάστρο της Μεθώνης είχε φωταγωγηθεί το 2004. Σταδιακά, μετά το 2009 εμφάνισε βαθμιαία έκπτωση της λειτουργίας του πρότυπου φωτισμού του...

Το Κάστρο της Μεθώνης είχε φωταγωγηθεί το 2004. Σταδιακά, μετά το 2009 εμφάνισε βαθμιαία έκπτωση της λειτουργίας του πρότυπου φωτισμού του και από το 2011 το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας. 

Τώρα, όμως, χάρη στις πολύμηνες προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης, το έργο της αποκατάστασης του φωτισμού θα προχωρήσει. Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό με προβλεπόμενη δαπάνη 72.303,09 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής έληξε στις 3 Ιουνίου. Μετά την υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 40 ημερών.

Ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης αγωνίστηκε παρουσιάζοντας τεκμηριωμένα το ζήτημα στους αρμόδιους φορείς και η εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης έγινε και με την εθελοντική συνδρομή μελών του Συλλόγου. Ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης επισημαίνει τη θετική ανταπόκριση και βοήθεια που είχε από τον πρόεδρο του ΤΑΠ και τους δύο προκατόχους του, τις τεχνικές υπηρεσίες και από τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη. Ο δήμος ανέλαβε την εκτέλεση μέρους των έργων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του δικτύου φωτισμού του κάστρου. Επισημαίνεται ότι μετά την επίτευξη του πρώτου σημαντικού στόχου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα κατασκευής αλλά και στην ετήσια συντήρηση και στην αποτελεσματική φύλαξη του έργου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και εφόσον οι διαδικασίες εξελιχθούν ομαλά, οι εργασίες θα αρχίσουν μέσα στον Ιούνιο και προς τα μέσα Αυγούστου θα ξαναδούμε φωτισμένο το Κάστρο της Μεθώνης.


Πηγή εικόνας: Mellow

Δεν υπάρχουν σχόλια