Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκινάει κανονικά η ανασκαφή στο Περπερικόν

Ο βούλγαρος αρχαιολόγος Nikolai Ovcharov δήλωσε ότι οι ανασκαφές του καλοκαιριού στον αρχαιολογικό χώρο του Περπερικού θα πραγματοποιηθο...

Ο βούλγαρος αρχαιολόγος Nikolai Ovcharov δήλωσε ότι οι ανασκαφές του καλοκαιριού στον αρχαιολογικό χώρο του Περπερικού θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί αφού η ομάδα του κατάφερε να λάβει την κρατική χρηματοδότηση. 

Τον Μάρτιο, μετά την παραίτηση του Boiko Borissov, ο Ovcharov προειδοποίησε ότι η πολιτική αναταραχή θα μπορούσε να καθυστερήσει την έναρξη των ανασκαφικών εργασιών.

Από τα 250.000 λέβα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση Borissov, ο Ovcharov δήλωσε ότι η ομάδα του έλαβε μόνο 150.000 λέβα, που διατίθενται από το γραφείο του Marin Raykov.

Οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά θα πρέπει να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να αυξηθεί ανάλογα και ο ρυθμός των εργασιών, δήλωσε ο Ovcharov.

Το Περπερικόν, στην ανατολική Ροδόπη στην σημερινή Βουλγαρία, βρίσκεται 15 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη Kurdjali, και υπήρξε ο τόπος διαφόρων μορφών θρησκευτικής δραστηριότητας πριν από 7000 χρόνια περίπου, αφού πρώτα χρησιμοποιήθηκε από τους Θράκες. Η περιοχή αποτελεί σήμερα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και το συνεχές αρχαιολογικό έργο στην περιοχή υπόσχεται νέες ανακαλύψεις.

Ο Ovcharov, καθηγητής αρχαιολογίας και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της χώρας, επιβλέπει τις ετήσιες ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο για περισσότερο από μια δεκαετία και δήλωσε ότι ελπίζει να τελειώσει τις ανασκαφικές εργασίες στην ακρόπολη του Περπερικού στη φετινή ανασκαφική περίοδο.


«Πιστεύουμε, ότι αυτά τα εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα αριστερά της ακρόπολης, που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη, μπορεί να κρύβουν μερικά από τα μεγαλύτερα μυστικά», δήλωσε ο Ovcharov στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή της ακρόπολης έχουν ανακαλυφθεί ένας μεγάλος βωμός που χρονολογείται από την πρώτη χιλιετία π.Χ., ένας ρωμαϊκός ναός, καθώς και το μεσαιωνικό παλάτι του επισκόπου (13ος-14ος αιώνας).


Δεν υπάρχουν σχόλια