Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση: «Η τέχνη της συντήρησης»

Στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού. Μία έκθεση διαφορετική από τις άλλες πραγματοποιήθηκε από 28-30 Ιουνίου 2013.

Στον εκθεσιακό χώρο
του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού.
Μία έκθεση διαφορετική από τις άλλες πραγματοποιήθηκε από 28-30 Ιουνίου 2013.

Το Τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης της Επαγγελματικής Σχολής Καισαριανής διοργάνωσε ετήσια έκθεση, για την προβολή της τέχνης της συντήρησης, βασισμένη σε έργα του ελληνικού πολιτισμού.

Το συντονισμό της έκθεσης ανέλαβε η κα Γεωργία Καυκά, εκπαιδευτικός και μαθήτρια του τμήματος. Η έκθεση περιελάμβανε συντηρημένα αντικείμενα, όπως κεραμικά, αγιογραφίες, μεταλλικά αντικείμενα (τουφέκι και σίδερο κάρβουνου), παλαιά βιβλία (ευαγγέλιο του 1899) και πίνακες ζωγραφικής.

Επίσης, παρουσιάστηκαν νωπογραφίες, ψηφιδωτά, αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων, χειροποίητα βιβλία και αγιογραφίες. Οι μαθητές του τμήματος, που εργάστηκαν με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, εμπνεύστηκαν από τον αρχαίο ελληνικό και βυζαντινό πολιτισμό, τον οποίο και αναβίωσαν. Χρησιμοποίησαν τα εργαλεία τους για κοπή, σμίλευση, λείανση και ζωγραφική για να εκφρασθούν και να δημιουργήσουν.

«Είναι τιμητικό να αναβιώνουμε την τέχνη των αρχαίων Ελλήνων και να την προβάλλουμε μέσα από αντίγραφα και νέες δημιουργίες. Είναι ελπιδοφόρο ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την τέχνη της συντήρησης. Ευχόμαστε περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν αυτή την τέχνη από κοντά και να αφοσιωθούν σε αυτήν. Συντηρώντας έναν πολιτισμό, μαθαίνουμε για το ιστορικό παρελθόν, σμιλεύουμε το παρόν και δημιουργούμε το μέλλον», υποστηρίζει η συντονίστρια της έκθεσης, Γεωργία Καυκά.


Δεν υπάρχουν σχόλια