Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προέχουν τα κονδύλια του ΤΑΠΑ, λέει το Υπουργείο Πολιτισμού

Με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Ε...


Με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ). 

Το ΔΣ του Συλλόγου έθεσε στον υπουργό όλα τα πιεστικά ζητήματα του κλάδου, ανάμεσά τους και το θέμα των κονδυλίων του ΤΑΠΑ, το οποίο ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι αποτελεί «προτεραιότητα» για την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΑ, το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρθηκε στην υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση του Πολιτισμού, το μέλλον του ΤΑΠ, το Οργανόγραμμα, καθώς και σε νομοθετικές παρεμβάσεις που αποδυναμώνουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κλπ.

Ιδιαίτερα για το σοβαρό θέμα των κονδυλίων του ΤΑΠΑ ως προς τα λειτουργικά έξοδα των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία και ότι διερευνώνται λύσεις, οι οποίες ελπίζει να τελεσφορήσουν εντός των προσεχών ημερών.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα και θα πραγματοποιηθούν θεματικές συναντήσεις για τα επιμέρους ζητήματα.

Στη συνάντηση εκτός του υπουργού παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ι.Ανδριανός, η γγ Λ. Μενδώνη και οι σύμβουλοι του υπουργού.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια