Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκά λουτρά έρχονται στο φως στην αρχαία Στρατονίκεια

Ρωμαϊκά λουτρά στην αρχαία πόλη της Στρατονίκειας στη περιοχή Yatağan στα Μούγλα της Τουρκίας ήρθαν στο φως χρησιμοποιώντας μια μοναδι...


Ρωμαϊκά λουτρά στην αρχαία πόλη της Στρατονίκειας στη περιοχή Yatağan στα Μούγλα της Τουρκίας ήρθαν στο φως χρησιμοποιώντας μια μοναδική 3D μέθοδο.


«Έχουμε ήδη ολοκληρώσει το σχέδιο των ρωμαϊκών λουτρών στην αρχαία πόλη χρησιμοποιώντας μια νέα τρισδιάστατη μέθοδο. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα, ελπίζω ότι θα δούμε όλα τα αρχαία αντικείμενα και τα λουτρά», δήλωσε ο επικεφαλής των ανασκαφών, Bilal Söğüt του πανεπιστημίου του Pamukkale. 

Ο ακαδημαϊκός δήλωσε ότι οι ανασκαφές φέρνουν συνεχώς στο φως σημαντικά αρχαία κτίρια της πόλης και ότι έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία σε κάθε ανασκαφική περίοδο. 

Ο Söğüt είπε ότι οι ανασκαφές συνεχίζονται με μια ομάδα 100 ατόμων, προσθέτοντας ότι οι κτιριακές δομές της αρχαίας πόλης έχουν επιβιώσει ως σύνολο. 

Υπάρχουν τρία μεγάλα ρωμαϊκά λουτρά στην αρχαία πόλη, είπε. «Ένα από αυτά είναι λουτρό γυναικών. Σήμερα είμαστε στο στάδιο του καθαρισμού. Έχουμε επίσης εντοπίσει την ύπαρξη άλλων δύο λουτρών». Ο Söğüt ανέφερε ότι τα λουτρά δεν ήταν μόνο μέρη που χρησιμοποιούνταν για λόγους υγιεινής αλλά και κτίρια όπου οι άνθρωποι χαλάρωναν και διασκέδαζαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια