Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο Πήλινος Στρατός αποκτά δικό του θέατρο και παράσταση

Οι διάσημοι πήλινοι πολεμιστές του αυτοκράτορα Τσιν ετοιμάζονται να γίνουν θεατρικό υπερθέαμα που θα απευθύνεται στα πλήθη της Κίνας κ...


Οι διάσημοι πήλινοι πολεμιστές του αυτοκράτορα Τσιν ετοιμάζονται να γίνουν θεατρικό υπερθέαμα που θα απευθύνεται στα πλήθη της Κίνας και θα φθάσει στα πέρατα της οικουμένης. 


Μία συμφωνία εμπορικής εκμετάλλευσης έγινε ανάμεσα στην αμερικανική εταιρεία παραγωγής πολυθεμάτων Νεντερλάντερ και στην ομάδα των κινέζων συντελεστών που δούλεψαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Το σόου χορού και μουσικής θα περιγράφει σε 70 λεπτά την ιστορία διακοσίων ετών της Δυναστείας Τσιν. Για το θέαμα θα χτιστεί ένα υπερσύγχρονο θέατρο κοντά στον τόπο των ανασκαφών στην επαρχία Χσιαν και η πρεμιέρα του σόου με τίτλο «Ο θρύλος του Αυτοκράτορα Τσιν» προγραμματίζεται για την άνοιξη. 

Ο Πήλινος Στρατός ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές το 1974 και δημιουργήθηκε για να προστατεύει τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, του Τσιν Σι Χουάνγκ. Τα αγάλματα από τερακότα είναι  το μνημείο με τη μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών στην Κίνα. Οκτώ χιλιάδες μορφές βρίσκονται παραταγμένες σε τρεις τάφρους γύρω από τον τάφο του κινέζου ηγέτη ο οποίος πέθανε το 210 π.Χ.


Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια