Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φόνος στο Μουσείο

Η οργάνωση παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους μέσα σε ένα μουσείο είναι ένα δόλωμα για να το ξαναεπισκεφθεί κανείς ή απλώς να ανακαλύψε...

Η οργάνωση παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους μέσα σε ένα μουσείο είναι ένα δόλωμα για να το ξαναεπισκεφθεί κανείς ή απλώς να ανακαλύψει τις δαιδαλώδεις αίθουσές του.

Κάπως έτσι θα σκέφτηκε το μάρκετινγκ του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης που προσκαλεί το κοινό σε μια εσπερίδα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 1899. Αν σας φαίνεται πως η ημερομηνία πέρασε, αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους ενθουσιασμένους χρήστες του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος του ΜΕΤ που τιτλοφορείται «Φόνος στο Μουσείο: ένα μυστήριο αμερικανικής τέχνης» γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να γίνουν για λίγο Σέρλοκ Χολμς.

Με βάση ένα κεντρικό έκθεμα, το πορτρέτο της Βιργινίας Γκοτρό ή της «Μαντάμ Χ» όπως την έχει βαφτίσει ο Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ που την απαθανάτισε, οι μετέχοντες στη βραδιά του γκαλά, όπως αναφέρει η πρόσκληση, μπορούν να γίνουν ντετέκτιβ, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα για «έξυπνα τηλέφωνα» (smartphones) και ταμπλέτες. Με το πρόγραμμα αυτό θα είναι σε θέση να εξερευνήσουν εκθέματα που σχετίζονται με τη Μαντάμ Χ, να ανακρίνουν υπόπτους, να ψάξουν και να μιλήσουν με μάρτυρες, να ανακαλύψουν το κίνητρο, το όπλο της δολοφονίας και το δολοφόνο.

Ο φόνος της όμορφης Βιργινίας Γκοτρό δεν έγινε ποτέ. Επινοήθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος. Υποτίθεται πως ο φόνος έμεινε άλυτος. Ο χρήστης του προγράμματος αφού μαθαίνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα το 1899, με όπλο το κινητό του προσπαθεί να ανακαλύψει το δολοφόνο. Υποχρεούται να ακολουθήσει κάποιες κατευθύνσεις που έχουν να κάνουν με τη διάρθρωση των συλλογών στο κτήριο του Μουσείου, να βρει τη σωστή πτέρυγα, τη σωστή αίθουσα και τα σωστά έργα τέχνης, όπου κρύβονται κάποια μυστικά.

Ετσι, οι αδιάφοροι συνήθως έφηβοι για την τέχνη αναγκάζονται να μάθουν εκτός από την ιστορία του Μουσείου, την ιστορία της τέχνης εκείνης της περιόδου. Ο γρίφος που πρέπει να λύσουν έχει τέσσερις υπόπτους, τέσσερα πιθανά όπλα του εγκλήματος και τέσσερις σκηνές. 

Το παιχνίδι παίζεται και εξ αποστάσεως μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://metmystery.toursphere. com/pages/welcome-5140.html.


Πηγή: Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια