Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνέδριο: «Αρχαιολογική Έρευνα στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ»

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το McDonald Institute for Archaeolog...


Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το McDonald Institute for Archaeological Research του Πανεπιστημίου Cambridge διοργανώνουν από κοινού διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με τίτλο "Αρχαιολογική Έρευνα στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ και στις όμορες περιοχές" (Archaeological Research in the Kurdistan Region of Iraq and the adjacent areas), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 1-3 Νοεμβρίου 2013.


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια Αρχαιολογίας της Εγγύς Ανατολής που διεξάγονται εφέτος διεθνώς και μάλιστα το πρώτο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Συμμετέχουν 102 σύνεδροι από 15 χώρες (Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιράκ, Ιράν, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία).

Το συνέδριο έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Κουρδιστάν του Ιράκ, της Πρεσβείας του Ιράκ στην Ελλάδα, του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Salahaddin στο Ερμπίλ, καθώς και της Επιτροπής Αναβίωσης της Ακρόπολης του Ερμπίλ (http://erbilcitadel.org/).

Η διοργάνωση αυτού του διεθνούς συνεδρίου αποτελεί συμπληρωματική δράση της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας που πραγματοποιεί το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ ήδη από το 2011 (http://arbela.gr/), με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", του ΕΚΠΑ και παλαιότερα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών (1/11: Αμφιθέατρο "Γ. Κρανιδιώτης", Ακαδημίας 1) και στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία (2-3/11: Πανεπιστημίου 22, Αθήνα).

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πηγή: Sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια