Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πάρε-δώσε με ΗΠΑ

Μνημόνιο συνεργασίας με το Smithsonian θα συνάψει το υπουργείο Πολιτισμού μετά τη συνάντηση που είχε στις ΗΠΑ ο υπουργός Πολιτισμού Π.  Πα...

Μνημόνιο συνεργασίας με το Smithsonian θα συνάψει το υπουργείο Πολιτισμού μετά τη συνάντηση που είχε στις ΗΠΑ ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος με τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Ρίτσαρντ Κούριν. 

Συζήτησαν την παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά των Αμερικανών στον τομέα τού εθελοντισμού, θεσμού που αξιοποιούν αποτελεσματικά πολλά πολιτιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Το μνημόνιο πάντως θα αφορά τα λειτουργικά και διαχειριστικά προγράμματα των μουσείων. Γι' αυτό θα έρθει τέλη Ιανουαρίου ο κ. Κούριν, επικεφαλής διευθυντικού κλιμακίου του Smithsonian στην Αθήνα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας και με εκπροσώπους του National Geographic, συζήτησε για την προετοιμασία τρίωρου ντοκιμαντέρ με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό και τον προγραμματισμό δημοσιευμάτων με το ίδιο θέμα στο περιοδικό του οργανισμού κατά τη διετία 2015-2016. Αφορμή θα είναι η έκθεση με τίτλο «Από τον Αγαμέμνονα στον Αλέξανδρο» του Μουσείου Πολιτισμών του Καναδά, με το οποίο το National Geographic συνεργάζεται. Η έκθεση αυτή μετά τον Καναδά ίσως μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον.

Τέλος, συζήτησε για την πιθανότητα της μεταφοράς της έκθεσης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον το 2016, έτος που αναμένεται να εγκαινιαστεί η νέα πτέρυγα, οι εργασίες για την οποία μόλις ξεκινούν.


Πηγή: Ν. Κοντράρου-Ρασιά, Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια