Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

H Αίγυπτος τοποθετεί ένοπλους φρουρούς σε απομακρυσμένες αρχαιολογικές τοποθεσίες

Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αποφάσισε την παροχή ασφάλειας σε απομακρυσμένους αρχαιολογικούς χώρους που έμειναν χωρίς φύλακε...


Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αποφάσισε την παροχή ασφάλειας σε απομακρυσμένους αρχαιολογικούς χώρους που έμειναν χωρίς φύλακες μετά τα γεγονότα που συγκλόνισαν την χώρα το 2011.


Δέκα φύλακες του υπουργείου τοποθετήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στον ναό στην «Κοιλάδα των Λεόντων» (περιοχή Wadi Al - Sebua)  στη λίμνη Nasser, νότια του Ασουάν, οπλισμένοι προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στον απομακρυσμένο αυτό αρχαιολογικό χώρο.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Mohamed Ibrahim δήλωσε ότι αυτό το βήμα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την πρόληψη απέναντι σε περαιτέρω προσπάθειες λεηλασίας των αρχαιολογικών χώρων.

Αρνήθηκε ωστόσο, αναφορές ότι η περιοχή Wadi Al - Sebua είχε πέσει πρόσφατα θύματα λεηλασιών, λέγοντας ότι είχαν κλαπεί μόνο κάποια καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας και λαμπτήρες που χρησιμοποιούνταν για να φωτίζεται ο χώρος το βράδυ.

Η περιοχή Wadi Al - Sebua ή αλλιώς γνωστή ως «Η κοιλάδα των Λεόντων», είναι το όνομα ενός ναού που χτίστηκε από τον βασιλιά Ραμσή ΙΙ στο τέλος της βασιλείας του (1279 -1213 π.Χ.).

Ήταν ένας από τους ναούς που διαλύθηκαν για να απομακρυνθούν από την περιοχή στη δεκαετία του 1960 προκειμένου να κατασκευαστεί δεξαμενή που θα βοηθούσε την λειτουργία του μεγάλου φράγματος του Ασσουάν. Ο ναός πήρε το όνομά του από μια μεγάλη οδό από σφίγγες που κοσμεί την είσοδό του.

Ο ναός αρχικά αποτελείτο από ένα σύνολο τριών πυλώνων, αλλά μόνο οι δύο επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Ο πρώτος, ο οποίος οδηγούσε στην οδό με τις σφίγγες, δεν βρίσκεται πια στην θέση του, αλλά ο δεύτερος, ο οποίος οδηγεί σε ένα προαύλιο διακοσμημένο με αγάλματα του Ραμσή ΙΙ και ο τρίτος, ο οποίος οδηγεί σε μια δεύτερη αυλή που υποστηρίζεται από κολώνες διακοσμημένες με εικόνες του Ραμσή ως Όσιρις, βρίσκονται ακόμα στην θέση τους. 

Η υπόστυλη αίθουσα και το εσωτερικό ιερό που ακολουθούν αυτές τις αυλές έχουν λαξευτεί στο φυσικό βράχο. Κοντά στην περιοχή Wadi Al - Sebua βρίσκεται ο ναός του Dakka, ο οποίος κτίστηκε πολύ αργότερα, κατά τη διάρκεια της πτολεμαϊκής εποχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια