Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βουδιστικό άγαλμα αποκτά ξανά τα χρώματά του

Τα έντονα ζωηρά χρώματα ενός σπάνιου βουδιστικού αγάλματος του 8ου αιώνα κατάφεραν να αναδημιουργήσουν Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποιώντα...


Τα έντονα ζωηρά χρώματα ενός σπάνιου βουδιστικού αγάλματος του 8ου αιώνα κατάφεραν να αναδημιουργήσουν Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποιώντας γραφικά υπολογιστή.

Ερευνητές από το Τμήμα Επιστήμης των Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο με επικεφαλής τον Σατόσι Γιαμπούτσι, καθηγητή των μελετών για τη διαφύλαξη και την αποκατάσταση των γλυπτών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ανέλαβαν να ζωντανέψουν ξανά έναν εθνικό θησαυρό. Πρόκειται για το άγαλμα της οπλισμένης θεότητας - φύλακα ονόματι Σουνκογκόντζιν

Ως αποτέλεσμα διετούς έρευνας , η ομάδα χρησιμοποίησε τεχνολογία γραφικών υπολογιστή καθώς και τις χρωστικές ουσίες που βρέθηκαν στην επιφάνειά του αγάλματος (το οποίο χρονολογείται από την Ιαπωνική περίοδο Tenpyo, περίπου 729 με 749 μ.Χ.) και δημιούργησε εκ νέου τα χρώματα και τα εντυπωσιακά πολύχρωμα μοτίβα του.




















Τα αναδιαμορφωμένα χρώματα δείχνουν επίσης τα φτερά παγονιού που τυλίγουν το άγαλμα, το οποίο κρατά έναν «vajra» ( κεραυνό) στο δεξί του χέρι .

Το άγαλμα ύψους 1.73 παρουσιάζεται στο κοινό μόνο μία φορά το χρόνο στον ναό Τοντάιτζι της Νάρα. Είναι φυλαγμένο σε ένα βουδιστικό βωμό και θεωρείται εθνικός θησαυρός.


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια