Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λείψανο της Πομπηίας προς πώληση στο eBay

Η αστυνομία στη Νάπολη βρίσκεται στο κυνήγι του προσώπου που προσπαθεί να πουλήσει ένα κομμάτι της αρχαίας πόλης της Πομπηίας, ένα α...



Η αστυνομία στη Νάπολη βρίσκεται στο κυνήγι του προσώπου που προσπαθεί να πουλήσει ένα κομμάτι της αρχαίας πόλης της Πομπηίας, ένα από τα πιο διάσημα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου, στο eBay.

Ένα τούβλο που υποτίθεται ότι προέρχεται από τα ερείπια της Πομπηίας, της ρωμαϊκής πόλης που αφανίστηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., και αφαιρέθηκε από αυτή το 1958 ετέθη προς πώληση στο ηλεκτρονικό χώρο λιανικής πώλησης την περασμένη Παρασκευή για μόλις 99$!

Ο κατάλογος, που περιελάμβανε τέσσερις φωτογραφίες του τούβλου, τράβηξε σύντομα την προσοχή των υποψήφιων αγοραστών και, τελικά, της ιταλικής αστυνομίας.

Οι αγοραστές έχουν προθεσμία μέχρι τις 16 Ιανουαρίου να υποβάλλουν τις προσφορές τους για το αρχαίο αντικείμενο, που περιγράφεται ως «πραγματικό τούβλο από την Πομπηία».

Χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό προφίλ Zmdubois, ο πωλητής είπε ότι έλαβε το αρχαίο αντικείμενο από τη μητέρα τους μετά από ένα ταξίδι στην Ιταλία το 1958.

«Οι γονείς μου ταξίδευαν πολύ και όταν βρέθηκαν στην Πομπηία, δεν μπορούσαν να φύγουν χωρίς να πάρουν μαζί τους ένα τούβλο», έγραψε ο πωλητής.

Μια μικρή σημείωση σχετικά με το τούβλο μπορεί να δει κανείς σε μία από τις φωτογραφίες. «Η μητέρα μου έγραφε ένα μικρό σημείωμα σε όλα τα αντικείμενα που αποκτούσε», πρόσθεσε ο Zmdubois , ενδεχομένως, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι η κατοχή και πώληση αρχαιολογικών λειψάνων, ειδικά από την Πομπηία, αποτελεί ποινικό αδίκημα. 

Η γιγαντιαία έκρηξη του Βεζούβιου κατέστρεψε την Πομπηία σχεδόν πριν από 2.000 χρόνια, το 79 μ.Χ., αλλά η στάχτη βοήθησε στην διατήρηση πολλών κτιρίων που παρέμειναν σχεδόν στην αρχική τους κατάσταση, καθώς και των θυμάτων.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια