Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έρχεται το Wi-Fi στα τριάντα μουσεία με την υψηλότερη επισκεψιμότητα

Σε δύο κινήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της επισκεψιμότητας των ελληνικών μουσείων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού.


Σε δύο κινήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της επισκεψιμότητας των ελληνικών μουσείων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρώτη αφορά τη διεύρυνση του ωραρίου από τον Απρίλιο έως το τέλος της τουριστικής περιόδου στα τριάντα μουσεία με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επισκεψιμότητα και η δεύτερη την εγκατάσταση Wi-Fi στα πρώτα τριάντα και στη συνέχεια σε άλλα 88 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Τα δύο αυτά μέτρα προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση που είχαν η υπουργός Τουρισμού και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ξεκινώντας από 30 μουσεία υψηλής επισκεψιμότητας σε όλη τη χώρα, σχεδιάζεται η επέκταση του ωραρίου από τον Απρίλιο έως το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε να διευκολυνθεί και ο τουρισμός των κρουαζιεροπλοίων.

Ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ομαδικές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, πέραν του ωραρίου, και προβλέπει ανάλογες αμοιβές υπέρ του ΤΑΠΑ και των εργαζομένων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, σχεδιάζεται η αναμόρφωση των πωλητηρίων των μουσείων με περισσότερα και βελτιωμένα προϊόντα, ακριβή αντίγραφα αρχαίων εκθεμάτων, αλλά και σύγχρονα αναμνηστικά και χρηστικά αντικείμενα. 

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, επίσης, να μελετήσουν τη δυνατότητα σχεδιασμού εφαρμογών (applications), που θα επιτρέπουν την εικονική ξενάγηση των υποψηφίων επισκεπτών, ενώ θα λειτουργούν και ως παράθυρα ευρύτερης προβολής της χώρας μας, καθώς και ως εργαλεία πολιτιστικής διπλωματίας. 

Ο Υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τέλος τη συνάδελφό του για το σχεδιασμό της καθιέρωσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticketing).


Πηγή: Real, Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια