Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιστροφή αμφορέων στην Τουρκία

Ένας από τους αμφορείς που επεστράφησαν στην Τουρκία. Δύο αμφορείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν λαθραία πριν από 64 χρόνια,  επέστρεψαν στη...

Ένας από τους αμφορείς που
επεστράφησαν στην Τουρκία.
Δύο αμφορείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν λαθραία πριν από 64 χρόνια,  επέστρεψαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι δύο αμφορείς χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα και μεταφέρθηκαν λαθραία στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από τον William O'Ryan, Αμερικανό αξιωματούχο που υπηρετούσε στη Τουρκία. Μετά από 64 χρόνια επεστράφησαν από τον γιο του, Rick O'Ryan.

Ο Rick O'Ryan, ο οποίος προσήλθε στο γραφείο Πολιτισμού και Προώθησης στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από τις πρόσφατες προσπάθειες της Τουρκίας για επιστροφή των αρχαιοτήτων και εκδήλωσε την επιθυμία του να δώσει πίσω τους αμφορείς που ο πατέρας του είχε μεταφέρει λαθραία από την χώρα.

Το γραφείο ενημέρωσε τους φορείς του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την Γενική Διεύθυνση Μουσείων ενώ στελέχη του υπουργείου χρονολόγησαν τους αμφορείς στην Βυζαντινή περίοδο.

Ο Rick O'Ryan παρέδωσε τους αμφορείς στους αξιωματούχους, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την καλή του θέληση πριν τους αποστείλουν στην Διεύθυνση Μουσείων της Άγκυρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια