Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακάλυψαν τατουάζ σε μούμια 1.300 ετών

Η μουμιοποιημένη γυναίκα εκτιμάται ότι πέθανε περίπου στο 700 μ.Χ. Στο φως έρχονται μυστικά χιλιάδων χρόνων, έπειτα από έρευνες σε Αιγ...

Η μουμιοποιημένη γυναίκα εκτιμάται ότι πέθανε περίπου στο 700 μ.Χ.
Στο φως έρχονται μυστικά χιλιάδων χρόνων, έπειτα από έρευνες σε Αιγυπτιακές μούμιες που ποικίλουν, από βασιλείς έως απλούς ανθρώπους, ηλικίας, από 2 έως 50 ετών, άντρες και γυναίκες και χρονολογούνται από 1300 έως 5500 χρόνια πριν.

Στο πλαίσιο έκθεσης στο Βρετανικό Μουσείο, οι 8 αυτές, Αιγυπτιακές μούμιες υποβλήθηκαν σε αξονική τομογραφία και άλλες έρευνες, ώστε οι επισκέπτες να χουν τη δυνατότητα μιας πιο εις βάθους αντίληψης των ανθρώπων αυτών.

Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής, ήταν και η πρώτη ανακάλυψη ύπαρξης τατουάζ την περίοδο εκείνη, αφού μια θηλυκή μούμια, ηλικίας 20 έως 35 ετών, που χρονολογείται στο 700 μ.Χ., έφερε στο εσωτερικό του μηρού της, τατουάζ με το όνομα Μιχαήλ στα αρχαία Ελληνικά, συμβολίζοντας τον Αρχάγγελο, που πιθανολογείται, της προσέφερε πνευματική προστασία.

Το σύμβολο που βρέθηκε στον μηρό του δεξιού ποδιού της μούμιας.
Την ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι του Βρετανικού Μουσείου, που έκπληκτοι είδαν το ανδρικό όνομα να αναγράφεται ψηλά στο πόδι της μούμιας. Το σύμβολο είναι βαθιά χαραγμένο στο δέρμα της, στο εσωτερικό του μηρού του δεξιού ποδιού της. Για την ακρίβεια γράφει "Μ-Ι-Χ-Α-Η-Λ". Οι επιστήμονες εκτιμούν, ότι δεν πρόκειται για κάποιον αγαπημένο άνδρα της γυναίκας, αλλά για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

"Είναι η πρώτη απόδειξη, ότι ακόμη και εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι έκαναν τατουάζ. Είναι πολύ σπάνιο εύρημα", δήλωσε στην Daily Telegraph ο Dr Daniel Antoine.

Η έκθεση «Αρχαίες Ζωές: Νέες Αποκαλύψεις» που ξεκινάει 22 Μαΐου, θα αποκαλύψει ότι παρά το πέρασμα των αιώνων, οι Αιγύπτιοι υπέφεραν από προβλήματα υγείας που είναι κοινά και σήμερα, όπως υψηλή χοληστερίνη, καθώς η διατροφή τους ήταν υψηλή σε λιπαρά και πονόδοντος.


Πηγή: Nooz, Cretapost, Mirror








Δεν υπάρχουν σχόλια