Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στη Βόρεια Αμερική θα ταξιδέψει η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

Η αρχαιολογική έκθεση «Οι 'Ελληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που θα περιέχει 500 ευρήματα από την προϊστορική ...




Η αρχαιολογική έκθεση «Οι 'Ελληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που θα περιέχει 500 ευρήματα από την προϊστορική και την ιστορική εποχή θα ξεκινήσει το ταξίδι της από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μοντρεάλ Pointe a Calliere στις 12 Δεκεμβρίου 2014 και θα κατεβάσει αυλαία στις 25 Απριλίου 2015.

Συνολικά, θα ταξιδέψει σε τέσσερις πόλεις της Βόρειας Αμερικής (Pointe a Calliere Μοντρεάλ, Canadian Museum of History Οττάβας, Field Museum Σικάγου και National Geographic Museum Ουάσιγκτον) και θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο του 2016.

Στον χώρο του Μουσείου, όπου πραγματοποιήθηκε χθές συνέντευξη τύπου, δόθηκε ένα δείγμα από το υλικό και το σκεπτικό της έκθεσης, που αποτελεί προϊόν στενής συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας (Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας), του Canadian Museum of History καθώς και των συνεργαζομένων μουσείων.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση και υπερηφάνεια γιά την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης έκθεσης αρχαιοτήτων που εξέρχεται από τα σύνορα της χώρας, αναδεικνύοντας ένα πολύ σημαντικό μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, όπως τόνισε.

Η εκπρόσωπος του δήμου του Μόντρεαλ Chantal Rossi εξήρε τη σημασία ενός τέτοιου μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος γιά την πόλη και υπογράμμισε το δυναμισμό και την προσφορά της ελληνοκαναδικής κοινότητας στην γαλλόφωνη καναδική μητρόπολη.

Η διευθύντρια του Μουσείου Pointe a Calliere Francine Lelievre επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται μία τόσο μεγάλη έκθεση στο «μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο σε όλο τον Καναδά», και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους διοργανωτές και στην Ελληνική Πολιτεία για «τη γενναιοδωρία της».

Ο πρόεδρος του Μουσείου Καναδικής Ιστορίας Marc O'Neil, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πολυπλοκότητα του εγχειρήματος, στην αμέριστη συμπαράστηση και στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Στη δεξίωση που συνδιοργανώθηκε από το γενικό προξενείο και το Pointe a Calliere προς τιμήν της ομογένειας του Μοντρεάλ και των φίλων της Ελλάδας, παρευρέθηκαν επίσης ο γενικός πρόξενος Θάνος Καφόπουλος, ο πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ Νικόλαος Παγώνης καθώς και 200 προσκεκλημένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια