Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τελετή αναγόρευσης της καθηγήτριας Dame Averil Cameron

Το Δ.Σ. του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. αποφάσισε, ομόφωνα, να απονείμει τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος εταίρου στην Πρόεδρο...


Το Δ.Σ. του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. αποφάσισε, ομόφωνα, να απονείμει τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος εταίρου στην Πρόεδρο του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών της Οξφόρδης, Καθηγήτρια Dame Averil Cameron, αναγνωρίζοντας το διδακτικό της έργο και την ανεκτίμητη ερευνητική και συγγραφική συνεισφορά της, η οποία την καθιστά μία από τις σημαντικότερες ερευνήτριες της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου, διεθνώς.

Η Dame Averil Cameron είναι Καθηγήτρια της Ιστορίας της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου και Πρόεδρος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών της Οξφόρδης, Καθηγήτρια της Αρχαίας Ιστορίας και των Σπουδών της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου στο King’s College του Λονδίνου και πρώτη Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του King’s College.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00, στο κτίριο «ΜΕΛΙΣΣΑ» του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ., στην οδό Βασ. Όλγας 36. 

Την τιμώμενη θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του ΚΒΕ, Αν. Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης. Για το έργο της θα μιλήσει η Ομότιμη Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας, Αλκμήνη Σταυρίδου-Ζαφράκα. Στην αντιφώνησή της η τιμώμενη θα εκφωνήσει ομιλία, με θέμα: «Byzantium Today».

«Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. επιθυμώντας να τιμήσει διαπρεπείς βυζαντινολόγους απονέμει σε καταξιωμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, η συμβολή των οποίων στην ανάδειξη, προώθηση και διάδοση του βυζαντινού πολιτισμού έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σημαντική, τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος εταίρου» υποστηρίζουν οι διοργανωτές. 

Σύντομο Βιογραφικό  Prof. Dame Averil Cameron

Γεννήθηκε το 1940 και σπούδασε στην Οξφόρδη. Υπήρξε καθηγήτρια της Αρχαίας Ιστορίας (1978-1989) και  καθηγήτρια των Σπουδών της ‘Ύστερης  Αρχαιότητας  και του Βυζαντίου (1989-1994) στο King’s College του Λονδίνου και καθηγήτρια της Ιστορίας της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου στην Οξφόρδη. Μεταξύ 1994-2010 διετέλεσε επικεφαλής του Keble College της Οξφόρδης.

Ήταν η πρώτη πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο King’s College του Λονδίνου και είναι η Πρόεδρος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών της Οξφόρδης. 

Το ερευνητικό της έργο αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό της  Ύστερης αρχαιότητας και του Βυζαντίου, συμπεριλαμβανομένου της θρησκευτικής και εκκλησιαστικής ιστορίας. 

Έχει τιμηθεί με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στα Πανεπιστήμια του Warwick, St. Andrews, Aberdeen και Queen’s University of Belfast και είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.  Έχει επιπλέον τιμηθεί με τον τίτλο της Dame Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (DBE).  




Δεν υπάρχουν σχόλια