Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δύο νέοι τάφοι αποκαλύφθηκαν στην Αίγυπτο

Ο ένας από τους δύο τάφους. Ομάδα αποτελούμενη από ισπανούς και αιγύπτιους αρχαιολόγους αποκάλυψε δύο τάφους της 26ης Δυναστείας κατά ...

Ο ένας από τους δύο τάφους.
Ομάδα αποτελούμενη από ισπανούς και αιγύπτιους αρχαιολόγους αποκάλυψε δύο τάφους της 26ης Δυναστείας κατά τη διάρκεια ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο Al-Bahnasa στη Minya της Αιγύπτου.

Η Al-Bahnasa ήταν γνωστή στην αρχαία αιγυπτιακή περίοδο ως η Pr - Medjet, η οποία αναπτύχθηκε στην ελληνορωμαϊκή περίοδο στην πόλη της Oxyrhynchus. Σύμφωνα με δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Αρχαιοτήτων, ο πρώτος τάφος ανήκει σε γραφέα του οποίου το όνομα του δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά ήταν σημαντικός, έχοντας επιρροή στην πολιτιστική σφαίρα της Αιγύπτου. Ο τάφος φιλοξενεί επίσης, κτερίσματα. Ένα χάλκινο μελανοδοχείο και δύο μικρές πένες, κατασκευασμένες από μπαμπού βρέθηκαν δίπλα στην μούμια, η οποία έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση.

Πορτρέτο του εκλιπόντος γραφέα
Ο Ali El-Asfar, επικεφαλής του τομέα Αρχαίων Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι ανακαλύφθηκε επίσης ένας μεγάλος αριθμός ταριχευμένων ψαριών στο εσωτερικό του τάφου, καθώς και το άνω μέρος ενός κανοπικού αγγείου. Ένα από τα ταριχευμένα ψάρια αντιπροσωπεύει το σύμβολο της πόλης. «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε μουμιοποιημένο ψάρι μέσα σε τάφο», δήλωσε ο El-Asfar. Ο δεύτερος τάφος, σύμφωνα με τον Mohamed Ibrahim, υπουργό Αρχαιοτήτων, ανήκει σε έναν ιερέα, ο οποίος ήταν επικεφαλής μιας οικογένειας, από την οποία πολλά μέλη της ήταν ιερείς στο ναό Osirion. Ο ναός αποκαλύφθηκε πρόσφατα δύο χιλιόμετρα δυτικά του τάφου.

Οι σαρκοφάγοι που βρέθηκαν μέσα στον τάφο.
Βρέθηκε επίσης, μια μεγάλη συλλογή από λίθινες σαρκοφάγους, μερικές από τις οποίες είναι σπασμένες, καθώς και κανοπικά αγγεία κατασκευασμένα από αλάβαστρο που φέρουν ιερογλυφικά κείμενα και μια συλλογή από χάλκινα Οσιριακά αγαλματίδια. Μια συλλογή από χάλκινα νομίσματα βρέθηκε μέσα στον δεύτερο τάφο. Ο μεγάλος αριθμός νομισμάτων αποκαλύπτει ότι η περίοδος Saiiti ήταν μία από τις πιο ακμάζουσες περιόδους της Αιγύπτου. Οσιριακά αγάλματα και χάλκινα νομίσματα που χρονολογούνται από την 26η Δυναστεία βρέθηκαν επίσης μέσα στον τάφο.

Χάλκινα αγάλματα του Όσιρη που βρέθηκαν στον τάφο.
Ο Joseph Padro, επικεφαλής της ισπανικής αποστολής, δήλωσε: «Η ισπανική αποστολή του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης έχει εργαστεί στην Αίγυπτο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αρχαιοτήτων από το 1992. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλές ανακαλύψεις έγιναν ενώ αυτή η ανακάλυψη έρχεται ως ανταμοιβή για την δουλειά της τρέχουσας ανασκαφικής περιόδου».


Δεν υπάρχουν σχόλια