Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα παιδία παίζει στην Αρχαία Αγορά

Η Αρχαία Αγορά Αθηνών θα πλημμυρίσει το Σάββατο το πρωί από παιδιά που θα συζητήσουν για τον έρωτα, δραματοποιώντας το Συμπόσιο «Περί ...


Η Αρχαία Αγορά Αθηνών θα πλημμυρίσει το Σάββατο το πρωί από παιδιά που θα συζητήσουν για τον έρωτα, δραματοποιώντας το Συμπόσιο «Περί έρωτος». Θα κατασκευάσουν κλεψύδρα και υδραυλικό ρολόι. Θα στήσουν περφόρμανς εμπνευσμένοι από την Οδύσσεια. Θα παρουσιάσουν ένα δρώμενο με αρχαία ελληνική μουσική.

Θα κατασκευάσουν έναν βωμό. Μέχρι και ταινία μικρού μήκους τους θα μας δείξουν για την περίπτωση του Ηριδανού ποταμού. Υπό το πρίσμα της γεωλογίας παρακαλώ!

Ναι, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα θα έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να μας δείξουν τι μαθαίνουν όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο σχολείο που λειτουργεί με κέφι, κόντρα στη γενικευμένη μιζέρια της εποχής και στις γκρίνιες για την κατάντια της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η αφορμή άλλωστε για την εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ και την Α' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, είναι η συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του σχολείου.

Το καλλιτεχνικό «μενού» περιλαμβάνει έκθεση σχεδίων, ζωγραφικά έργα, κατασκευές, βίντεο, πειράματα, δρώμενα αλλά και κάμποσα φιλοσοφικά ερωτήματα. Τα παιδιά εργάστηκαν με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση εκπαιδευτικών διάφορων γνωστικών περιοχών, όπως φυσικών επιστημών, μαθηματικών, φιλολογικών μαθημάτων, μουσικής, γλυπτικής, ελευθέρου σχεδίου, ζωγραφικής, θεατροπαιδαγωγικής, χορού.


Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν 11.00-13.00 στη Στοά του Αττάλου. Την εκδήλωση, που τιτλοφορείται «Αρχαία Αγορά και Σύγχρονη Καλλιτεχνική Παιδεία», συντονίζει η δρ Κ. Πρεβεδουράκη, υποδιευθύντρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα. «Επιδίωξή μας», υπογραμμίζει, «είναι η σύνδεση της δομής και λειτουργίας της αρχαίας αγοράς με αντιλήψεις, προβληματισμούς και ανάγκες που απορρέουν από τη σύγχρονη, τεχνολογικά αναπτυγμένη εποχή. Με την πεποίθηση ότι, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, η Τέχνη οφείλει να πρωτοστατεί, υποστηρίζοντας τη σύζευξη της εκπαιδευτικής πράξης με την πολιτισμική αγωγή, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία, προάγοντας το "ατομικό" σε "συλλογικό"».


Δεν υπάρχουν σχόλια