Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Από την Ιταλία στη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη

Το εξωτερικό του ανατολικού τείχους, κατά μήκος του σημερινού δρόμου, που οδηγεί στον Άγιο Παύλο/Χίλια δένδρα Έως τις 28 Σεπτεμβρίου θ...

Το εξωτερικό του ανατολικού τείχους, κατά μήκος του σημερινού δρόμου,
που οδηγεί στον Άγιο Παύλο/Χίλια δένδρα
Έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα έχει τη δυνατότητα το κοινό της Ιταλίας να περιηγηθεί νοερά στη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη μέσα από μία σειρά σπάνιων φωτογραφιών της περιόδου 1888 – 1890, πριν την καταστροφική φωτιά του 1917, που παρουσιάζονται στο «Museo Civico Medievale» της Μπολόνια στην Ιταλία.

Η Έκθεση «Impressioni Bizantine - Βυζαντινές Εντυπώσεις» διοργανώνεται από το Δήμο της Μπολόνια, το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια «Universita degli Studi di Bologna» την «Associazione culturale Italo-britannica» της Μπολόνια σε συνεργασία με το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. και τη Βρετανική Σχολή Αθηνών.

Η Ροτόντα από ψηλό σημείο, πιθανώς το ανατολικό τείχος, το οποίο τότε σωζόταν.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται αποτελούν μέρος της Έκθεσης, με τίτλο «Βυζαντινά Αποτυπώματα - Byzantine Impressions» που διοργάνωσε το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. και η Βρετανική Σχολή Αθηνών, το Δεκέμβριο του 2012, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Πηγή: ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια