Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο αποκαλύφθηκε στη Σμύρνη

Τα πλευρικά τείχη και η είσοδος ενός θεάτρου της Ρωμαϊκής εποχής στη γειτονιά Kadifekale της Σμύρνης, που κάποτε καλυπτόταν από παράγκ...


Τα πλευρικά τείχη και η είσοδος ενός θεάτρου της Ρωμαϊκής εποχής στη γειτονιά Kadifekale της Σμύρνης, που κάποτε καλυπτόταν από παράγκες, αποκαλύφθηκαν χάρη στις προσπάθειες του Δήμου Σμύρνης.

Ο δήμος έχει προχωρήσει σε μια σειρά από απαλλοτριώσεις σε μια έκταση 12.900 τ.μ. προκειμένου να αποκαλυφθούν τα ερείπια του θεάτρου. Μέχρι στιγμής, οι 137 τίτλοι ιδιοκτησίας που καλύπτουν μια έκταση 11.115 τετραγωνικών μέτρων έχουν αγοραστεί και 175 κτίρια έχουν κατεδαφιστεί. Η δικαστική διαδικασία για την απαλλοτρίωση των τελευταίων 15 κτιρίων στην περιοχή είναι σε εξέλιξη.

Οι αρχαιολόγοι θα αρχίσει να εργάζονται στην περιοχή όταν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και των τελευταίων κτιρίων.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το αρχαίο θέατρο του Πάγου (σήμερα Kadifekale) μπορεί κανείς να βρει στις μελέτες των Αυστριακών αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων Otto Berg και Otto Walter, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή το 1917 και το 1918, μαζί με σχέδια και κατόψεις.

Τα κατάλοιπα του θεάτρου, το οποίο πιστεύεται ότι είχε χωρητικότητα 16.000 άτομα, φέρει χαρακτηριστικά της ρωμαϊκής εποχής, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές.

Σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές ο Άγιος Πολύκαρπος από τη Σμύρνη μαρτύρησε σε αυτό το θέατρο στα πρώτα στάδια του Χριστιανισμού, γεγονός που υποδηλώνει ότι στο θέατρο έχουν λάβει χώρα τραγικά γεγονότα της ιστορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια