Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τέσσερα μνημεία προστέθηκαν στον κατάλογο της Unesco

Την ένταξη τεσσάρων νέων μνημείων στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς ανακοίνωσε το Σάββατο 21 Ιουνίου η Unesco.


Την ένταξη τεσσάρων νέων μνημείων στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς ανακοίνωσε το Σάββατο 21 Ιουνίου η Unesco.

Συγκεκριμένα, o Εκπαιδευτικός Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών πρόσθεσε στη σχετική λίστα τα Μονοπάτια των Ίνκας, την ιστορική πόλη της Τζέντα, το εργοστάσιο Βαν Νέλε στο Ρότερνταμ και το μεταξουργείο της Τομιόκα στην Ιαπωνία.

Τα Μονοπάτια των Ίνκας, που αποτελούν αριστούργημα της προϊσπανικής μηχανικής και συνδέουν το Περού, τη Χιλή, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή και τη Βολιβία, κατασκευάστηκαν σε περίοδο 2.000 ετών και το υψόμετρό τους φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις και τα 5.000 μέτρα.

Παραδοσιακά ξύλινα μπαλκόνια στην Παλιά Πόλη της Τζέντα
Από την πλευρά της, η Τζέντα, η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας μετά το Ριάντ, υπήρξε ήδη από τον 7ο αιώνα ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια των εμπορικών δρόμων του Ινδικού Ωκεανού και εκεί έφθαναν τα εμπορεύματα που προορίζονταν για τη Μέκκα.

Το εργοστάσιο Βαν Νέλε
Με τη σειρά του, το εργοστάσιο Βαν Νέλε συνιστά ένα από τα αριστουργήματα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα και κατασκευάσθηκε το 1920 κατά μήκος ενός από τα κανάλια του Ρότερνταμ, ενώ το μεταξουργείο της Τομιόκα, το οποίο ιδρύθηκε το 1872 στη Γκούνμα στα βορειοδυτικά του Τόκιο, συμβολίζει την είσοδο της Ιαπωνίας στο σύγχρονο βιομηχανικό κόσμο.​


Δεν υπάρχουν σχόλια