Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προβολή απολιθωμάτων της Λέσβου στο Χονγκ Κονγκ

Στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ενημέρωσης και Δραστηριοτήτων του Γεωπάρκου Χονγκ παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος, με την ιδιότητ...


Στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ενημέρωσης και Δραστηριοτήτων του Γεωπάρκου Χονγκ παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος, με την ιδιότητα του επικεφαλής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου, καθηγητής Νίκος Ζούρος.

Όπως τόνισε ο κ. Ζούρος, «το νέο Κέντρο παρουσιάζει την ηφαιστειακή ιστορία της περιοχής και επικεντρώνεται στη δημιουργία των εντυπωσιακών εμφανίσεων στηλοειδών λαβών και τη σύγκρισή τους με αντίστοιχες εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. 

Σε περίοπτη θέση παρουσιάζονται και προβάλλονται στο Κέντρο οι στηλοειδείς εμφανίσεις λαβών από το Λεπέτυμνο και τον Όρδυμνο της Λέσβου, μαζί με άλλες εμφανίσεις από το Giants Causeway της Ιρλανδίας που αποτελεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το περίφημο Devils Tower στις ΗΠΑ και αντίστοιχες εμφανίσεις την Ιαπωνία και στην Ευρώπη».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Ζούρος είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος της Κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Ουόνγκ Καμ-Σινγκ, και συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Γεωπάρκων σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας στη διαχείριση των γεωμνημείων και την προώθηση του τουρισμού. 

Ενώ, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων Γεωπάρκων από όλο τον κόσμο, παρουσίασε το Γεωπάρκο Λέσβου και τις προσπάθειες ανάδειξης των γεωλογικών μνημείων και τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη θεματικού τουρισμού.

Παράλληλα, ο κ. Ζούρος είχε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Συμβουλίου Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ, Τζόζεφ Τουνγκ, στην οποία συμμετείχαν και οι σημαντικότεροι τουριστικοί πράκτορες του Χονγκ, που ασχολούνται με τη διοργάνωση επισκέψεων στην Ευρώπη και ειδικότερα την Ελλάδα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του Γεωπάρκου Λέσβου και η δυνατότητα ένταξης της Λέσβου στα προγράμματα επισκέψεων στην Ελλάδα. Τη συνάντηση διοργάνωσε ο επικεφαλής του Γεωπάρκου του Χονγκ Κονγκ και διευθυντής της Υπηρεσίας Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος του Χονγκ Κονγκ, Άλαν Τσι Κονγκ Ουόνγκ.


Πηγή: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια