Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένα ατύχημα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού κι ένας προβληματισμός

Ένα περιστατικό που συνέβη στις αρχαιότητες της Κνωσού ανέδειξε την ανάγκη παρουσίας γιατρού σε ένα χώρο με τεράστια επισκεψιμότητα ...



Ένα περιστατικό που συνέβη στις αρχαιότητες της Κνωσού ανέδειξε την ανάγκη παρουσίας γιατρού σε ένα χώρο με τεράστια επισκεψιμότητα  τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως είναι η Κνωσός. 

Ένα αγοράκι περίπου πέντε ετών, ελληνικής καταγωγής που επισκέπτονταν το Ανάκτορο με τους γονείς του, αδιευκρίνιστο πως, γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του το οποίο αιμορραγούσε σε σημείο πρόκλησης πανικού τόσο για την οικογένεια του όσο και για τους υπόλοιπους επισκέπτες και εργαζόμενους στο χώρο.

Ο πατέρας του αγοριού το μετέφερε στην αγκαλιά του στην είσοδο των αρχαιοτήτων όπου κινητοποιήθηκαν οι φύλακες αλλά και οι ξεναγοί για να σταματήσουν  έστω προσωρινά την αιμορραγία, που όμως δεν υποχωρούσε και το γεγονός έθεσε σε συναγερμό τους πάντες .

Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ όπου όμως απάντησε πως ασθενοφόρο δεν μπορεί να βρεθεί στο σημείο νωρίτερα από 10 λεπτά. Επειδή εφημέρευε το Βενιζέλειο, που ήταν δίπλα στην Κνωσό, μια ξεναγός πήρε την πρωτοβουλία να μετακινήσει εκείνη με το όχημα της το αιμόφυρτο αγοράκι στο νοσοκομείο, καθώς κρίθηκε πως τα 10 λεπτά ήταν πολύς χρόνος όταν το αίμα του αγοριού έρεε άφθονο από το τραύμα του.

Πράγματι η ξεναγός με το αυτοκίνητο της πήρε το ρόλο του ασθενοφόρου και μετέφερε το αγόρι στο Βενιζέλειο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες χωρίς ευτυχώς όπως προέκυψε το παιδάκι να κινδυνεύσει παρά το αρκετό αίμα που έχασε .

Όμως το περιστατικό αυτό δημιουργεί προβληματισμό για την ανάγκη παρουσίας γιατρού στις Αρχαιότητες που δέχονται πάνω από 600.000 επισκέπτες το χρόνο ανάμεσα τους πολλά παιδιά και ηλικιωμένους .


Πηγή: eΚρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια