Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τεράστιο περίγραμμα της Νίκης της Σαμοθράκης από πέτρες κοσμεί το νησί

Ένα περίγραμμα του επιβλητικού αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, φτιαγμένο με πέτρες, έχει κάνει την εμφάνισή του στην πλαγιά που ...



Ένα περίγραμμα του επιβλητικού αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, φτιαγμένο με πέτρες, έχει κάνει την εμφάνισή του στην πλαγιά που βρίσκεται δίπλα στο Υδραγωγείο της Παλαιόπολης, στο δρόμο προς τη Χώρα του νησιού, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την τοποθέτησή του στο μουσείο του Λούβρου.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΙΔΕΑ, που ιδρύθηκε το 2011 στη Σαμοθράκη και δραστηριοποιείται στη Μακεδονία και τη Θράκη, εμπνεύστηκε και υλοποίησε αυτή την πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα εικαστική δράση.

Με τη συμμετοχή είκοσι εθελοντών δημιουργήθηκε το περίγραμμα του αγάλματος σε κάτοψη 50 x 70 μέτρων περίπου. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του land art, με πέτρες που μαζεύτηκαν από την γύρω περιοχή, έφτιαξαν το περίγραμμα της Νίκης της Σαμοθράκης πάνω στη γη.


«Σχηματίσαμε το περίγραμμα και χρωματίσαμε τις πέτρες με αφορμή τα 150 χρόνια παραμονής του αγάλματος στο Λούβρο. Η Νίκη της Σαμοθράκης βρέθηκε το 1863 και ένα χρόνο αργότερα μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Τα φτερά της τα βάψαμε με το γαλάζιο της θάλασσας, το φόρεμα της γαλαζοπράσινο και μια λωρίδα την κάναμε κόκκινη, καθώς αυτό ανέφεραν οι ειδικοί του Λούβρου για το άγαλμα μετά από έρευνα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της ΙΔΕΑΣ, Κατερίνα Κάλτσου.

Με τον τρόπο αυτό οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές της ΙΔΕΑΣ θέλησαν να δείξουν πως το άγαλμα μπορεί να κοσμεί το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όμως το όνομά της θα παραμείνει η Νίκη της Σαμοθράκης.

Στις σκέψεις είναι να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το περίγραμμα του αγάλματος και να το φωτίσουν τον επόμενο χρόνο, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια