Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Όπερα αλά Γκρέκα» στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Αυτή τη φορά η «επίθεση πολιτισμού» της Λυρικής πραγματοποιείται σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, το Ολυμπιείον Με μία μεγάλη ...


Αυτή τη φορά η «επίθεση πολιτισμού» της Λυρικής πραγματοποιείται σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, το Ολυμπιείον
Με μία μεγάλη ανοιχτή συναυλία - έκπληξη η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις της σε χώρους απρόσμενους, στο πλαίσιο της αμείωτης καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας.

Αυτήν τη φορά η «επίθεση πολιτισμού» της Λυρικής πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης και σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, το Ολυμπιείον (ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός), αύριο. Με φόντο την Ακρόπολη, οι καταξιωμένοι μονωδοί και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν άριες, ντουέτα και χορωδιακά από αριστουργηματικές όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου? στα ελληνικά, στην παραγωγή με τίτλο «Όπερα αλά Γκρέκα».

Παράδοση

Επιχειρείται έτσι μία απόδοση τιμής στη σπουδαία, μακρόχρονη παράδοση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο αρχείο της οποίας υπάρχουν εξαιρετικές μεταφράσεις λιμπρέτων όλων των διάσημων έργων στην ελληνική γλώσσα, καθώς έως τη δεκαετία του '70 όλες οι όπερες παρουσιάζονταν στην ελληνική γλώσσα.

Στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να συγκινηθεί -μεταξύ άλλων- με τα πάθη όχι της Lucia di Lammermoor αλλά της Λουκίας του Λαμμερμούρ και να ακούσει την ελληνική εκδοχή του «La donne e mobile» από τον Ριγολέττο του Βέρντι που έχει μεταφραστεί ως «Φτερό στον άνεμο».

Η μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης είναι του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, ενώ την ενορχηστρωτική προσαρμογή στις διάσημες άριες και στα χορωδιακά πραγματοποίησε ο Γιάννης Μπελώνης.

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Χ. Ανδριανός, Δ. Καβράκος, Β. Καραγιάννη, Ειρ. Καράγιαννη, Αντ. Κορωναίος, Μ. Μητσοπούλου, Δ. Πλατανιάς, Γ. Χριστόπουλος. Συμμετέχουν η Χορωδία και μέλη της Ορχήστρας της ΕΛΣ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, δύο ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.


Πηγή: Α. Καραλή, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια