Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θρυμματισμένη Ανάμνηση

Η ιδέα της παράστασης Θρυμματισμένη Ανάμνηση εντοπίζεται στο "ζωντάνεμα" παραστάσεων που εικονίζονται  σε αρχαία ελληνικά ...



Η ιδέα της παράστασης Θρυμματισμένη Ανάμνηση εντοπίζεται στο "ζωντάνεμα" παραστάσεων που εικονίζονται σε αρχαία ελληνικά αγγεία που έχουν διασωθεί. 

Η ιδέα του εγχειρήματος ξεκινά από τη διάθεση να στηθεί μια παράσταση, η οποία θα αναζητά την "ψυχή" του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η εξερεύνηση αυτή πραγματοποιείται μέσω μιας διαλεκτικής δραματοποίησης σκηνών από αρχαία κείμενα που "διηγούνται" τις ιστορίες των αγγείων που ζωντανεύουν. 

Τα κείμενα που βοηθούν τα αγγεία να ζωντανέψουν είναι η Οδύσσεια του Ομήρου, η Ιστορία του Ηροδότου, οι Τρωάδες και οι Βάκχες του Ευριπίδη, ο Αίαντας και ο Ιππόλυτος του Σοφοκλή. Πρόκειται για ένα παγανιστικό μωσαϊκό με ρίζες στο παρελθόν του πολιτισμού μας και καρπό το πάθος της παρούσας στιγμής μας. 

Τ.Μ. 

Η παράσταση οργανώνετε από την ΛΔ΄ Eφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, και τον Δήμο Σοφάδων. 

Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη της ΛΔ΄ Ε.Π.Κ.Α. κα. Μαρία Βαϊοπούλου για την πολύτιμη συνεισφορά της στην πραγματοποίηση της παράστασης, καθώς και τον Στέφανο Αβραμπάκη για την τεχνική του βοήθεια. 

Παγκόσμια πρώτη
Πανθεσσαλικό Ιερό Ιτωνίας Αθηνάς [Φίλια, Σοφάδων] - Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Αρχική ιδέα - Σύλληψη:
Ιωάννα Λιούτσια

Δραματουργική επεξεργασία:
Ιωάννα Λιούτσια - Τριαντάφυλλος Μποσταντζής

Ηθοποιοί:
Άγγελος Ζερμπίνος
Διονύσης Καραθανάσης
Ιωάννα Λιούτσια
Ράνια Παπακώστα
Παναγιώτης Ράϊος

Σκηνοθεσία - Μουσική:
Τριαντάφυλλος Μποσταντζής




Πληροφορίες για την ΛΔ΄ Eφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας στον δικτυακό τόπο: 





Πηγή: ΛΔ' ΕΠΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια